CNN Prima News: Lež v přímém přenosu?

Obhajovat v dnešní době něco tak přirozeného, jako je manželství muže a ženy, je mimořádně nesnadné. Zejména tváří v tvář bojovně vystupující dvojici stejnopohlavních partnerů.

 

Znovu jsem se o tom přesvědčil ve středu 10. února 2021, když jsem sledoval pořad „360°“ na stanici CNN Prima News.

 

Hostem moderátorky Pavlíny Wolfové byli na jedné straně stolu manželé Jana a Roman Jochovi – zastánci manželství a rodiny ve významu, jak mu rozumí naše společnost a náš právní řád – a na straně druhé osobnosti, které snad nemusíme představovat: Aleš Cibulka a Michal Jagelka, takto registrovaní partneři a tedy zastánci toho, co můžeme v uvozovkách nazvat „manželstvím pro všechny“.

 

Z řady šokujících momentů uvedu dva. Před závorku je třeba vytknout, že Roman Joch je vystudovaný lékař, tudíž nositel titulu MUDr. Hned v úvodu Aleš Cibulka na adresu pan Jocha pronesl:

 

  • Pane doktore … já bych Vám ten titul vzal, protože to, co Vy pouštíte z úst (dále nesrozumitelné, protože do toho vstoupila moderátorka).

 

Překvapení: Roman Joch (přední český publicista, politický komentátor, analytik a překladatel) vyjadřuje určité názory týkající se „fenoménu homosexualismu“, načež reakcí zástupce gay komunity je trest v podobě odebráním titulu. Pozoruhodné.

 

Druhý šokující moment. Jana Jochová připomněla, že podle občanského zákoníku „manželé spolu mají řádně založit rodinu a řádně vychovávat děti“.

 

Reakce Aleše Cibulky: „Ne … zase lžete“.

 

Co tedy říká občanský zákoník, kterým argumentovala paní Jochová? Jde o zákon 89/2012, v němž v paragrafu 655 čteme (zvýrazněno mnou):

 

 

ČÁST DRUHÁ

RODINNÉ PRÁVO

HLAVA I

MANŽELSTVÍ

Díl 1

Všeobecné ustanovení

§ 655

 

Manželství je trvalý svazek muže a ženy vzniklý způsobem, který stanoví tento zákon. Hlavním účelem manželství je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc.

 (Zdroj: Zákonyprolidi.cz) 

 

Ptám se: Co tedy říkala paní Jochová lživého?

 

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 11.2.2021 9:30 | karma článku: 44,43 | přečteno: 2634x