Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Jochová: "manželé spolu mají řádně založit rodinu a řádně vychovávat děti".

Ona samozřejmě lže, protože nic takového v zákoně vůbec není. Citoval jste to, ale zřejmě nepochopil. Něco jiného je "Hlavním účelem manželství je..." a něco jiného zase "mají řádně založit..." To jsou zcela odlišná tvrzení.

Realita je taková, že založení rodiny není hlavním účelem, protože děti a vzájemná podpora se řeší i bez manželství. A to tvrzení Jochové, že manželé mají spolu řádně založit rodinu, je taky dost na vodě, protože to mnoho manželských párů ani nedělá. A z toho taky vyplývá, že když hlavní účel (dle zákona) anebo nezaložení rodiny (dle Jochové) naplněny nejsou, nikdo těm manželům manželství nezruší.

Proto to Jagelka označil za lež.

0 3
možnosti
PC

Ani jedna strana nepůsobila vyrovnaně.

Cibulka s Jahelkou byli hned od počátku velmi bojovně nastaveni a předvedli dokonalou ukázku svárlivých, cholerických až hysterických jedinců. Jako by si přišli do pořadu "vyrovnat nějaké účty".

Manželé Jochovi působili sice vcelku klidně, ale dle mého názoru velmi dogmaticky až nepřátelsky (homosexualita prý na téže úrovni jako pedofile, zoofilie...!)

Tvrdošíjně prosazovali manželství pouze jako instituci pro plození a výchovu dětí. Ano, většinou tomu tak bývá - rodiče touží po dítěti.

Ale za prvé - ne všechny dvojice jsou kompatibilní k rozmnožování, zkrátka dítě mít nemohou, i kdyby si je vymodlit chtěli.

Za druhé - pud rozmnožování, resp. výchova dětí není zdaleka u všech dvojic prioritní, někteří dokonce sami cítí, že nejsou pro výchovu dětí predisponováni (úcta před takovou schopností sebereflexe!), a proto se dobrovolně (a dle mého názoru zodpovědně) rozhodnou děti nemít.

Znamená to v obou případech, že je manželství takových heterosexuálních dvojic méněcenné? Že nemá svoji hodnotu, svůj smysl? Lidé musí mít nejprve děti, aby byl jejich život vůbec hoden uznání? 8-o Co je to za nesmysl? Jak se může někdo opovážit něco takového tvrdit - a ještě to veřejnosti vnucovat jako jediný správný předpoklad "hodnotného" života?

Z obou stran jsem byl tudíž velmi rozpačitý, jelikož jsem postrádal objektivitu a vyrovnanost.

0 0
možnosti
PC

Jinak bych určitě ponechal homosexuálům tzv. registrované partnerství a dal takovému svazku stejná práva a povinnosti, jako mají heterosexuální páry v manžeslství.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Homosexuálům nejsem nijak nakloněn, ale jsem ochoten proti nim nijak kategoricky vystupovat, pokud se drží v povzdálí a nenarušují mé kruhy. Ale...

Jocha nemám v oblibě a jeho výrok, kterým postavil homosexualitu na stejnou úroveň jako pedofilii, zoofilii a pod., jen neoblibu prohloupil.

Oba "rodinní" pánové působili jak sebejistí cholerici, důležitější než ostatní lidé. Tím si moc nepomohli.

2 0
možnosti
LC

Viděl jsem a vydržel jsem. Bylo to jako naučný pořad na téma "Jak si znepřátelil veřejnost". Ti dva se chovali jako když mají své dny nebo vstupují do klimakteria. Jak mně je Joch nesympatický, tak ho obdivuji, že vydržel. Já bych se sbalil a odešel ze studia.

5 0
možnosti
PL

P74e58t61r 49L87o81r45e62n56c

11. 2. 2021 19:01

Při mé práci pro jistý evropský holding jsem se najezdil po všelijakých mezinárodních poradách....

Vedoucí marketingu u sestry v Německu - homosexuál. S naprosto nepřekonatelnou kreativitou, komunikativností, empatií, jemným ale důsledným tahem na branku, s tolerancí a trpělivostí nezávislých na fyzickém nebo mentálním pohlaví oponenta v diskuzi.

Vedoucí koncernového marketingu u naší matky (záměrně nejmenuji kde) - homosexuál. S naprosto stejnými pozitivními vlastnostmi.

Velice si jich obou dvou vážím po profesní i lidské stránce, i když v jistých záležitostech nejsem zrovna "z jejich rybníka".

Abych mohl být objektivní, shlédnul jsem tu diskuzi těch "našich" partnerů s tím doktorem a prohlašuji, že se mi tito čeští gayové docela protiví svoji agresivitou a bolestínstvím, které nemají zapotřebí a jen jsou mi tím obtěžující a nesympatičtí.

Obdobnou zkušenost mám s německými kolegyněmi (hetero) - jsou naprosto soběstačné a nezávislé ve všech ohledech, nezávidí, neútočí a nikdy se neoddělují a nevymezují vůči mužům, ocení, když nejsou obtěžovány nějakým sexuálním dusnem, a pokud se tak děje, dokážou dát včas signál případného nesouhlasu tak, aby z toho alespoň trochu inteligentní "lovec" dokázal se ctí vybruslit, a stejně tak se nerozpakují věcně nabídnout "akci" bez dalších postranních úmyslů. Obecně jsou si vědomy, že ti "jednoduší chlapi" jim činí svět rozmanitějším, a že je dobré ty "mužské" netlačit někam dolů, protože pak by pro ně ztratili cenu a ony samy by si tím ochudily...;-)R^

1 0
možnosti
PS

P37e65t75r 49S16k74á14c62e32l

11. 2. 2021 21:41

Pracovití mohou být, ale na cestě nezdravého životního stylu. Je potřeba jim vysílat lásku, aby prohlédli jak podlehli závislosti. Jde se jí zbavit, chce to ale silnou vůli a zdravý rozum. Přírodní zákony nelze přelstít, zvláště ten o reprodukci, o pokračování rodu. O Desateru přikázání ani nemluvě - "cti otce svého i matku svou". Která matka nechce být babičkou, tedy nechovat vnoučata?

2 2
možnosti
PS

Paní Jochová neříkala nic lživého, pouhou pravdu a to je v dnešní době sakra špatně !

3 1
možnosti
JM

J24a21n 95M93a26r42e20k

11. 2. 2021 16:11

V Bibli, knize Genesis kapitola1, verš 27 (část) "...muže a ženu stvořil je." 6ádné muže a muže či ženu a ženu, natož dalších 56 jiných pohlaví...

2 0
možnosti
JM

J86a76n 13M37a69r77e58k

11. 2. 2021 16:18

omluva...Žádné..

0 0
možnosti
Foto

Kdo chcete podrobnější informace a nikoli zdejší zjednodušené podání, přečtěte si o tomtéž clánek na iDnes.

https://www.idnes.cz/revue/vztahy-a-sex/michal-jagelka-ales-cibulka-gay-manzelstvi-roman-jana-jochova.A210211_112838_sex_zar

Doporučuji si též přečíst diskusi pod článkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 4818
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal