Byla to v Kazani náhoda, nebo záměr?

• Ve středu 23/7 končí v ruské Kazani světový šampionát šermířů. Přinesl jeden skvělý výsledek pro české barvy, když se Choupenitch umístil v soutěži fleretistů na sedmém místě. Podle jeho vyjádření je to „úžasný výsledek“.

Méně úžasný je pohled na záznam bojů ve skupinách v disciplíně kord – muži. Jak je zřejmé z níže uvedeného screenshotu, měli na planších 35,36 a 37 nastoupit ke vzájemném souboji s ostatními také izraelští šermíři.

 

A co má být?, může znít logická otázka. Kordista jako kordista, kord jako kord, hovoříme přece o světovém šampionátu. Tak co s těmi Izraelci pořád máte?

 

Vlastně nic – až na jednu maličkost. Kromě Izraelců měli v skupinách, kam byli zařazeni Izraelci, bojovat o postup do nadstavbové části celkem dva Iráčané a jeden Kuvajťan. Měli, ale jejich políčka v záznamu výsledků obsahují samé nuly. To znamená, že k zápasům nenastoupili.

 

Můžeme se dohadovat proč. Je náhoda, že všichni tři reprezentanti dvou arabských zemí nešermovali proto, že by se museli v systému každý s každým střetnou se zástupci Izraele? Nebylo by to na mezinárodní sportovním podniku poprvé.

 

Pokud je tomu skutečně tak, pak se asi každý normální člověk nevyhne udivení: opravdu jsou po náročném mnohaměsíčním tréninku ochotni vzdát se účinkování na vrcholném světovém klání jenom proto, že proti nim stojí na planši Izraelec?

 

Byla to v Kazani náhoda, nebo záměr?

 

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 22.7.2014 13:55 | karma článku: 10,81 | přečteno: 590x