Ahramonline: Drastické zdražení víz do Egypta (Aktualizováno)

Egyptský server Ahramonline přinesl v pátek 24/2 informaci, že tamní úřady rozhodly o nárůstu poplatku za turistická víza, a to o závratných 140 procent.

 

Nová cena má začít platit od letošního prvního března, což může představovat řadu komplikací, jmenovitě pro ty návštěvníky, kteří si zakoupili zájezd ještě za starou cenu. Ta dosud činila 25 US dolarů na osobu. Od 1. března bude stát vízum  60 (slovy šedesát) US dolarů na osobu.

 

Jde o druhé zvýšení od dubna 2014; tehdy se cena zvýšila z 15 na 25 US dolarů.

•  AKTUALIZACE

Zřejmě prvním, kdo se v Egyptě ozval proti zvýšení cen víz, je poslanec tamní Sněmovny reprezentantů Mohamed El Masoud, člen výboru pro cestovní ruch a leteckou dopravu. V dopise šéfovi parlamentu  Alimu Abdel Aalovi napsal, že opatření bude  mít na tuirstiku negativní dopady.

 Je to logické a bezpochyby není jediný, kdo si to myslí. Neb snažit se tímto způsobem  kompenzovat nedostatek zahraniční měny způsobený  rapidním poklesem návštěvníků z ciziny po obou revolucích a zejména po útoku na ruské charterové letadlo na Sinaji v roce 2015, je více než sporné.  Situaci kolem víz budeme i nadále sledovat. 

 

... informace o zdražení víz na serveru Ahramonline.

 

... ilustrační foto: egyptské vstupní vízum. Ještě za 25 dolarů. (Zdroj: Getting Stamped)

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 25.2.2017 8:58 | karma článku: 14,06 | přečteno: 888x