To tričko s nápisem „IRA“ si neoblíkej!

Ono tričko mi přivezl kamarád z Irska, nosím ho jen na punkové koncerty, kde jsem středem pozornosti, rozhodně bych si ho nebral na jakoukoliv demonstraci, jako ta trubka co si oblékla tričko s nápisem Olympiáda 1972.
To tričko nechám radši ve skříni

Kdo ví, zda tušila, co se v Mnichově tehdy stalo, já si to pamatuji spíš, než z televize, z ponurých fotografií v časopise Stadión, bylo mi jedenáct a měl jsem z toho divný pocit. Ten pocit mám i dnes jednak z toho, že ženu sebrali a jednak z tragických událostí, které se odehrávají při nekonečném konfliktu mezi Izraelci a Palestinci.

 

Naše země je plně na straně Izraele, z toho důvodu brát si něco podobného na propalestinskou demonstraci, byla buď od slečny provokace, blbost nebo neznalost, její snoubenec tvrdí, že to byl halloweenský kostým. Neznalost mohla být způsobena také tím, že nezažila totalitu, myslela si, že za takovou hloupost jí nemohou sebrat, krutě se zmýlila.

 

Jakákoliv kritika Izraele je brána jako antisemitismus. Humanitární příměří je považováno za sprosté slovo, stejně jako slovo „Mír“ v ukrajinsko - ruském konfliktu, válečným jestřábům, politikům a zběsilým diskutérům je zřejmě úplně lhostejné utrpení civilního obyvatelstva!

 

Z pohledu Izraelců jsou za masakr 7. října zodpovědni všichni Palestinci, co kdyby byli náhodou členy hnutí Hamáz? Že si teroristé Hamázu myslí, že za utrpení Palestinců v Gaze jsou naopak zodpovědni všichni Izraelci, je nabíledni. Má vůbec tento konflikt řešení? Jistá naděje plyne z toho, že si Británie po letech teroristických útoků ze strany IRA mohla konečně oddychnout od neřešitelného konfliktu a tričko s oním nápisem se stalo předmětem popkultury.

 

Antisemitismus ba ani oslava masakru Izraelců není, jestliže někdo jde na propalestinskou demonstraci, kde vyjadřuje nesouhlas s neuměřenou odvetou státu Izrael na Palestincích v Gaze, leč propaganda to vidí jinak: už jen v účast na tomto aktu je podpora čirého zla. Když si tam ještě někdo vezme nevhodné oblečení, má na průšvih zaděláno.

 

Ale nejen to! Dokonce ministr vnitra měl puzení se k této marginalitě vyjadřovat jakýmsi vskutku pompézním  politickým prohlášením:

 

Obléct si v kontextu nedávných teroristických útoků na Izrael mikinu odkazující na olympiádu 1972, během které byli zavražděni izraelští sportovci? Takový kus oděvu nezahaluje, ale obnažuje: naprostý cynismus, hloupost a pohrdání základními hodnotami naší společnosti.“

 

Jaké hodnoty má na mysli, když jedinou hodnotou naší společnosti jsou peníze, nevím.

S nebývalým vztekem se ozvala i senátorka Miroslava Němcová:

 

Ta ničemná nána prý na sobě měla jen halloweenský kostým, žádné jiné souvislosti v tom prý nejsou, tvrdí její přítel. Tak oni jsou nejenom čiré zlo, ale obludně blbí k tomu. Dík za potvrzení, myslela jsem si to,“ napsala a následně poděkovala policii za rychlou reakci.

 

Z jejich vyjádření mám dojem, že si politici myslí, že naše demokracie je tak křehká, že jí rozloží nějaká „nána“ v nevhodném úboru, nebo jsou si svým vládnutím tak nejistí, že se musí vyjadřovat ke každé stupiditě. Opravdu, vzhledem k situaci v Česku, nemají nic jiného na práci?

 

V každém případě si slečna užila helloween, na který nezapomene. Pro mne z toho plyne, že tričko IRA zatím nechám ležet ve skříni.

https://www.forum24.cz/kriminaliste-proveruji-zenu-kvuli-napisu-na-tricku-mel-odkazovat-na-vrazdu-izraelskych-sportovcu

https://minutovezpravy.cz/clanek/snoubenka-politika-na-demonstraci-oslavovala-masakr-izraelcu/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | úterý 7.11.2023 20:43 | karma článku: 20,21 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,39

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,87