Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Souboj Andrej Babiš vs. Petr Pavel – bezhlavé útoky kontra zajištěná obrana

Úvodem je nutno říci, že budeme mít nejkrásnějšího prezidenta na světě. Těším na na známky s jeho podobiznou. Raduji se, že vyhrál. Jak by představitelé dobra a hodnot ječeli, kdyby zvítězil ten druhý? Hlavně pan premiér, který…

...zatímco oba soupeři měli po volbách smířlivé proslovy, pan Fiala opět plácal své floskule o vítězství dobra nad zlem a prospěchářstvím. Proč tak urputně lpěl na vítězství Petra Pavla? Od pana Babiše žádné nebezpečí pro stát nehrozilo: nechtěl vystoupit z NATO ani z EU, neměl žádné připomínky k výcviku Ukrajinských vojáků, pan Babiš je svým založením oportunista nikoli zlo, jak byl nazván volebními marketéry PP, což přejala veřejnoprávní média a následně to rezonovalo ve velké části „pokrokové“ zmanipulované veřejnosti.

 

Bohužel právě veřejnoprávní média patřila k těm, jež neustálým zostouzením Andreje Babiše přispěla k jeho prohře. Urputná masírka nakonec občany i zaryté antikomunisty jako Čuňas nebo Petr Placák přesvědčila, že Babiš je padouch a estébák a Petr Pavel hrdina, vůbec přitom nevadilo, že pan generál přísahal ČSLA, tedy přímým silovým složkám Sovětským svazem okupovaného státu, zatímco pan Babiš byl zatím neprokazatelně agentem STB, což rozhodně nedělal z přesvědčení, ale aby se mu dostalo dobrého fleka v zahraničí. Jednání pana Pavla bylo z těchto důvodů mnohem nebezpečnější. Armáda do určitých funkcí přijímala prověřené a přesvědčené kádry. A najednou z ničeho nic se z Šavla stal Pavel, ztělesnění dobra a pravdomluvnosti. Stačilo převléknout mundúr a šup z Varšavské smlouvy do NATO.

 

Pan generál byl celý život voják z povolání: mladí lidé, dámy i starší pánové s modrou knížkou v kapse zjevně postrádají informace o tom, jak to na vojně chodí, myslí, že armáda je demokratická instituce, kde se o každém rozkazu hlasuje. V armádě je asi tolik demokracie jako v kosteleckých uzeninách A. Babiše.

 

Cinklá zajištěná obrana za pomoci sdělovacích prostředků na straně Petra Pavla však nic nemění na tom, že útoky, nastolování rozličných témat ve druhém kole prezidentských voleb bylo od A. Babiše bezhlavé, chyběl tah na branku a o koncovce se nedalo vůbec mluvit. Stačilo se jak Vlado Dzurila rozvalit v brance a betony stoicky odrážet útoky. Zkrátka pan Babiš plácal, upravoval si zkutečnost, jak se mu to hodilo - lhal, rychleji mluvil, než myslel, táral a táral. Pan Pavel tak mohl jednoduše a uvážlivě odpovídat a stal se vítězem, aniž by se nějak moc snažil. Jak říkají komentátoři, kdyby proti němu stál ještě v dobré formě důchodce z Vysočiny, patrně by jej dostal do úzkých. Naštěstí nestál a prapodivná hradní kamarila i se svým šéfem brzy odejde.

 

Doufejme, že generál na Hradě nebude znamenat nějakou novou totalitu, naposledy, když tam byl generál Svoboda, moc dobře to nedopadlo. Petr Pavel je naštěstí již v důchodu, tudíž by to nemuselo nic znamenat, i když převaha v parlamentu, v senátu a spíše provládní prezident dává vládě příležitost k uplatnění „dobra, hodnot a řádu“, dle jejího mustru, neboť jen ona ví, co je jediné a správné pro republiku a pro občany.

Obálka časopisu Reportér - listopad 1968

V lidových masách jsme přece jen pouhá kapka v moři a můžeme vládnout jedině tehdy, budeme-li vyjadřovat to, co si lid myslí.“

V.I. Lenin

Spisy sv. 33, str. 302

(Citát z obálky časopisu Reportér 6. - 13. listopadu 1968)

 

Ať je to jak chce, máme nového pana prezidenta. Žádný důvod k frenetické oslavám, které pořádal dav na Václavském náměstí po jeho zvolení, to opravdu není. Vždy se mi příčily reakce jankovitých věrozvěstů pravdy a lásky, kteří hlásali, že pan Zeman není jejich prezident. I když jsem ani jednoho ze současných kandidátů na Hrad nevolil, přesto je pan Petr Pavel i můj prezident!

 

Hra skončila.

 

Kardinální otázka pro příští volby:

 

Půjdou do toho Pavel Fischer a Marek Hilšer ještě potřetí?

Autor: Jan Lněnička | neděle 29.1.2023 13:07 | karma článku: 27,17 | přečteno: 828x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Faux pas českých politiků

Všechno začal Václav Havel svými tříčtvrťáky na přehlídce, přidal se Václav Klaus se znárodněním pera v Chile, ani vrávorající klíčník Miloš Zeman nezůstal pozadu, dnes máme faux pas denně...

19.12.2023 v 18:26 | Karma: 27,82 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

České dráhy - úprava cen a ekologie

Přesněji to ČD nazývají úprava kilometrického tarifu, za socialismu se říkalo úprava cen, v obou případech se jedná o zdražení, což je v souvislosti s neustále omílaným důrazem na ekologii špatně.

10.12.2023 v 20:12 | Karma: 18,25 | Přečteno: 441x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Slovo roku – Signál!

Nevím, jaké bude to oficiální slovo roku, ale pro mě je jím „signál“. Dříve bych si jej ani nevšiml, nyní, kdykoliv jej slyším, stěny zvukovodu se rozechvějí, kladívko narazí na kovadlinku a třmínek, znervózním.

8.12.2023 v 18:06 | Karma: 28,94 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Jan Lněnička

Trpí premiér Petr Fiala poruchou autistického spektra?

O dva dny později, než stávkovali odboráři, pravil premiér k národu: „Jsme přesvědčeni, že opatření, která vám dnes představuji, jsou střízlivá, vyrovnaná a hlavně se zásadně nedotknou žádné sociální skupiny v naší zemi.“

2.12.2023 v 18:48 | Karma: 35,37 | Přečteno: 1210x | Diskuse| Politika

Jan Lněnička

Ztroskotanci a samozvanci si žádný důchod nezaslouží!

Věřím, že ministr Jurečka neustoupí. Jiří Grundorád společně s Johnem Bokem s nasazením života bezostyšně vydírá naši skvělou vládu hlásící se k odkazu Charty 77 kvůli důchodům pro disidenty.

24.11.2023 v 17:53 | Karma: 31,09 | Přečteno: 1181x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 387
  • Celková karma 30,07
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik