Půl kila cibule za čtyři pětky!

Volný trh boduje, avšak jedině duševně chorý může mít námitky. Což o to, cibule jest to pěkná, ale za takovou pálku? Cizáci se diví, že cibuli a česnek dáváme do všeho. Změní se kvůli ceně naše zvyklosti?  
cibule za čtyři pětky

Je otázka, kdo si po sametu přál kapitalismus a kdo si přál třetí cestu. Pokud jsem kdy chodil na demonstrace, doufal jsem, že se vezme to dobré z kapitalismu a to dobré ze socialismu a bude. A skutečně bylo: z obou ismů se vzalo to špatné.

 

Můžu se proti tomu ohrazovat, mohu to kritizovat, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. To, že nám vládne kritizovaný pan Babiš, je pouze symptom nepodařené reformy. Vlastně je úplně jedno, kdo vládne. Všechny strany jsou stejné, mají stejný program, takže jít k volbám je celkem zbytečné. To je už lepší nadávat nad chlazenou desítkou.

 

Už se těším, jak o volbách posedím v naší putice pod obrázkem opilce, který nám říká jedinou pravdu: kdo pil umřel, kdo nepil umřel taky. Těším se, jak posedím s ostatními vejpitkami, kteří také k volbám nepůjdou, společně budeme lemtat jedno pivo za druhým a nadávat na vládu na všechny šmejdy nahoře.

 

Kdyby byl jiný systém, to byste viděli, jak bychom vám natrhli zadek. Možná jsme obyčejní lůzři, kteří nemají rozhled, lemlové, kterým se nechce makat, duševně choří, kteří nechápou v čem je tahle zlodějna dobrá, ale na to my vám kašleme.

 

A můžete se stavět třeba na hlavu, naše zvyklosti se nezmění. Jářku, dokud nám budou zdražovat cibuli a česnek, chlast a cigára, vždycky budeme nosit ponožky v sandálech!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | středa 14.7.2021 19:26 | karma článku: 16,81 | přečteno: 759x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93