Otrávené obilí pro Afriku / z pošťáků bachaři!

Společným jmenovatelem názvu blogu je dojem vládních činitelů, že Češi zblajznou všechno: zvýšení DPH na lihoviny, dvě procenta na armádu, otrávené obilí a dokonce zákaz prodeje kratomu!  

Každý den se na nás valí tolik negativních zpráv, že zákaz prodeje kratomu pro mladé a navýšení DPH na lihoviny a pivo pro ty starší by znamenal sociální nepokoje: národ neotupený těmito oblbujícími prostředky by se totiž mohl konečně probrat a donutit vládu k demisi.

https://zivotvcesku.cz/kratom-vnimam-jako-strasny-skandal-rika-karel-nespor-uzivaji-ho-uz-desitky-tisic-cechu-ziskat-ho-mohou-i-deti/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

S tím obilím pro Afriku je to záhada, proč se místo tam octlo v Evropě? Trochu mi to připomíná píseň o Golemovi. Jedna verze je, že Rusko okupuje přístav odkud obilí putuje do Turecka a posléze do Afriky. EU kvůli tomu otevřelo koridory solidarity, aby obilí a další komodity tam mohly být dodány. Verze další: Rusko Ukrajinu s dodávkami pro Afriku předběhlo, neboť mělo vysokou úrodu a něco ukradlo z okupovaných území, takže to ukrajinské obilí se vrátilo buzarem do v Evropy.

 

Zatímco verze třetí říká, že ukrajinští farmáři začali nacházet odbytiště směrem na západ, tak verze čtvrtá praví, že za všechno mohou veksláci se zemědělským zbožím, ničí prý kšefty domácích výrobců, neboť ti nemohou konkurovat levnějšímu tovaru dováženému z Ukrajiny, jejich obilí tím pádem pak zůstává na sýpkách. Podle Polska, Rumunska, Bulharska a Slovenska je dovážené obilí plné pesticidů. Česká státní zemědělská a potravinářská inspekce na žádné závadné látky nepřišla.

 

Buď mají zemědělci ve spřátelených zemích silnější lobby, nebo se náš ministr zemědělství prostě drží státní hujerské linie: vše pro Ukrajinu! Důvodem toho, proč se u nás žádný pesticid nenašel, je, že obilí dodávané do Polska a dalších zemí mělo být pěstováno jinde než to, které jsme koupili my, navíc je ho pro náš trh zanedbatelný objem, takže se vlastně nic neděje. Češi sežerou všechno. Poslední zaručeně pravdivá verze skýtá jasný vzkaz dezolátům, putinovcům a chcimírům: všechno je ruská dezinformace! Dál se na nic neptejme! Takže bude nejlíp míti za to, že se Golem přec jen rozmočil.

 

Ať je to již, jak chce, tak teoreticky by pečivo mělo být levnější, zatím jsem nic podobného neshledal. Dobrá zpráva je, že inflace podle odborníků klesá, leč ani zde jsem ve svém průzkumu nic nezaznamenal - asi řetězce! Ale na ty si Jurečka s Nekolou a Síkelou posvítí a celé to předá Rakušanovi, který to vezme do svých rukou, nejprve musí vyřešit poštu. Podle posledních zpráv se to již řeší – z pošťáků budou bachaři!

 

Česká pošta zruší od 1. července maximálně 2269 pracovních pozic.

 

Vězeňská služba má o zaměstnance pošty zájem, chybí jí zhruba tisíc zaměstnanců, mezi jinými i psovodi, což by bylo vhodné právě pro poštovní doručovatele, kteří mají se psy při doručování zásilek bohaté zkušenosti. Ani ti, na které se nedostane nemusí zoufat. Mohou se spolu se svými bývalými spolupracovníky účastnit dodávání úzkoprofilového zboží jako jsou drogy, mobily, cigarety a alkohol do věznic. Vlastně by se pro ně mnoho nezměnilo. Jako fór dobrý, ale představit si naše pošťačky v roli zaměstnankyň vězeňské služby fakt nedovedu. Hlavně, že se velmi dobře placený management pošty o své zaměstnance stará, co s nimi bude i po jejich propuštění. A co bude dál s českou poštou?

 

Nově instalovaný ředitel Miroslav Štěpán k tomu říká:

 

Musíme zvyšovat naši obchodní výkonnost, věnovat se běžné operativě, optimalizovat provozní náklady, zvyšovat produktivitu naší práce. Vedle toho bude v plném proudu transformace s dopady do legislativy, do počtu poboček, do portfolia našich produktů a služeb.“ - Zkrátka kecy.

 

 

Na poštách to šlo pomalu, některé přepážky nebyly obsazeny už nyní, když bude počet pošt redukován, úředníků ještě ubude, tak to půjde jistě jako po másle. Zbylí zaměstnanci pošt, by měli z titulu pracovního nasazení fasovat kratom nebo kořalku, aby se z rozčilených lidí u přepážek nezcvokli. Ne všechno lze vyřešit datovou schránkou.

 

Rušení poboček, vyhazování lidí z práce a zhoršování podmínek služeb pro občany, tento projekt se podle ministerstva vnitra nazývá transformace České pošty! Komu připadnou jí opuštěné kanceláře a budovy se můžeme jen domnívat.

 

Celé to nápadně připomíná tzv. transformaci české ekonomiky v letech minulých. Kam prostě vstoupí ODS a její koaliční nohsledi jsou ekonomika a služby v řiti.

https://www.newstream.cz/trhy/ukrajinske-obili-melo-nasytit-hladovejici-v-africe-misto-toho-privadi-na-mizinu-unijni-rolniky

https://zivotvcesku.cz/obavy-z-obili-z-ukrajiny-roman-prymula-promluvil-o-riziku-konzumace-pesticidu/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

https://www.mvcr.cz/clanek/ministerstvo-vnitra-spousti-transformaci-ceske-posty-zachovat-dostupne-sluzby-pomuze-rozdeleni-podniku-na-dve-casti.aspx

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-o-propoustene-zamestnance-posty-ma-zajem-vezenska-sluzba-40428368

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lněnička | neděle 23.4.2023 19:29 | karma článku: 34,94 | přečteno: 1001x
  • Další články autora

Jan Lněnička

Cesta jinam Miroslava Imricha

8.5.2024 v 14:35 | Karma: 16,40

Jan Lněnička

Bolševický nok

28.4.2024 v 16:49 | Karma: 33,93