V parlamentu se to hemží hmyzem

Můj předchozí blog o volbách byl ukončen  myšlenkou, že  hmyz  a různá havěť mají  vlastnosti a schopnosti, které by se hodily i lidem- zejména v některých povoláních. Ač se to zdá za vlasy přitažené, zde předkládám důkazy.

Přestože mezi člověkem a hmyzem existuje určitý rozdíl, je docela překvapivé, kolik asociací mezi demokraticky volenými zástupci lidu a zástupci nižších živočišných tříd existuje.

Tak třeba takový parlament – od rána se tam poslanci slézají jako švábi na pivo, celé dopoledně poletují po sněmovně jako pilné včelky a usilovně pracují pro blaho milovaného národa. Někteří z nich mají občas brouka v hlavě, to pak zalezou do své kanceláře a jako pavouci spřádají sítě intrik proti svým kolegům.

Aby zjistili, kde je zakuklen nepřítel, neváhají nasadit štěnice za účelem odposlechu. Hemžení pracovitých mravenečků-poslanců občas naruší vpád novinářů, kteří  jako hejno much  otravují drzými otázkami. To pak zákonodárci dělají mrtvé brouky, a nebo se omezí na stručné odpovědi typu – nech brouka žít, někteří mávají kolem sebe rukama, jako by chtěli odehnat obtížný hmyz, jiní se chodbami mihnou bleskurychle jako vážka nad vodou a okamžitě zmizí z dosahu kamer, ti tělnatější předvedou  variaci na let čmeláka.

Většina jejich rozhodnutí má jepičí život, takže neustále mění zákony, což národu komplikuje život a mnozí lidé proto politiky považuje za neužitečné trubce a pijavice žijící z našich daní. Ale nikdo to neříká nahlas, protože to by bylo horší, než šlápnou do sršního hnízda. Zodpovědnosti se politici vyhýbají s lehkostí motýla a jako nenasytné kobylky pro sebe ukusují ze státního rozpočtu. Ale v každém jablku je červík, ani život politika není snadný.

Musí být všestranní jako Ferda Mravenec, práce všeho druhu, protože z ministerstva zdravotnictví bez mrknutí oka přejdou na zemědělství nebo obranu, což je docela velký rozdíl, ale oni všechno vědí, všemu rozumí lépe než Brouk Pytlík. Občan o těch přesunech už ztrácí přehled, to spíš uhlídáte pytel blech než všechny ty machinace na politické scéně. Schopný politik se své kariéry drží jako klíště a trpělivě postupuje vpřed jako chrobák hovnivál valící před sebou svou kuličku  a vůbec mu nevadí, že naše země začíná vypadat jako krajina po náletu pustošivých sarančat.

Možná by to chtělo trochu insekticidu nebo dopadneme jako v New Orleans, kde termiti napadli většinu budov a město se neodvratně blíží k záhubě.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libuše Palková | neděle 17.9.2017 16:09 | karma článku: 19,23 | přečteno: 782x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53