Soutěž o nejvtipnější titul

My Češi jsme soutěživý národ, a v dnešní době  se soutěží snad ve všem-ve vědomostech, ve vaření, v pojídaní švestkových knedlíků o sportovních kláních ani nemluvě. Co kdybychom si tady na blogu udělali soutěž o nejvtipnější název?

Titul musí zaujmout a přitáhnout pozornost potencionálních čtenářů, to je  nejen základ novinařiny, ale vědí to i spisovatelé a pisálkové a tak svým knihám dávají často velmi kuriózní názvy. I místní blogeři dokáží projevit neuvěřitelnou originalitu a vynalézavost. Co se vtipných dvojsmyslných názvů týče je mistrem třeba Honza Pražák, David Vlk nebo Marek Valíček, ti už mě párkrát dostali ,stejně jako třeba Zdenička Ortová nebo Zuzka Zajícová, těm jsem taky párkrát sedla na vějičku. Omlouvám se ostatním, na které si  hned nevzpomenu, ale občas se pěkný kousek podaří každému z nás, stejně jako se někdy šlápne vedle... A tak přestože si vždycky říkám, že tentokrát jim na špek neskočím, tak mě výše jmenovaní  vždycky znovu nachytají.....

Ovšem mým absolutním favoritem posledních dní je blog pana Stejskala s názvem: Na co myslíte když hledíte k Luně? Čekala jsem nějakou poetickou věc a velkou romantiku, ale dozvěděla jsem se, že hledíc na Lunu může člověk přemítat o tom, že za pár dní se tam zaskví modrobílá izraelská vlajka.

Teda kdybych to napsala já, hned mě někteří mí obdivovatelé obviní že matu titulkem, že název neodpovídá obsahu a že jsem lhářka. Tohle se tu hodně rozmáhá a jak někdo s někým nesouhlasí nazve ho lhářem bez ohledu na to,. kdo má pravdu. Já bych si nedovolila napsat, že pan Stejskal je lhář, protože jsem slušně vychovaná a vím že veřejně tohle o někom tvrdit je porušením  Listiny základních svobod a práv, konkrétně článek 10. který říká: Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno.

Tímto bych opakovaně požádala pana Brauna aby ze svého profilu odstranil tu pasáž ve které o mně říká, že lžu, případně aby to dokázal.

Ikdyž pan Stejskal občas něco vynechá a přičísne k obrazu svému, splete si příčinu s důsledkem, jako když napíše, že teroristický bombový útok na hotel Krále Davida, při němž zahynulo přes 90 lidí,  byl odvetou Izraelců  za takzvanou Černou sobotu provedenou Brity, ale už nedodá, že  Britové tak pouze reagovali na předchozí izraelské atentáty na železniční mosty, kdy jich deset zničili a zajali pěr britských důstojníků.

Přesto věřím, že s tím hleděním na Lunu nechtěl čtenáře oklamat a nalákat na něco, co v tom blogu nebylo, ale jen vtipkoval. A tak mě napadlo, udělejme si soutěž o nejvtipnější nejnápaditější a nejvíce originální titul--už se moc těším na vaše tipy, které čekám v komentářích

Ovšem řeknu vám, odedneška, když tak budu zasněně hledět k Luně, všechny ty poetické, sentimentální a romantické věci, které člověka většinou napadají, mi tak nějak naruší představa, že by se tato inspirace milenců a básníků mohla stát jen předmětem soutěžení různých států o to, kdo si tam zabere větší parcelu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libuše Palková | úterý 9.4.2019 11:09 | karma článku: 13,16 | přečteno: 1848x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53