Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Riziková povolání

Následující řádky vám pomohou  orientovat se v tom, co je bezpečné a co ne, a možná zjistíte, že občas je lepší vyhnout se i zdánlivě banální profesi, protože záludnosti číhajíi tam, kde to nečekáme

 

Riziková povolání jsou taková, kde vám hrozí dnes a denně nějaké nebezpečí, což je vykompenzováno většinou vyšším platem nebo jinými výhodami, třeba dřívějším odchodem do důchodu.

Pokud se jedná o vztahy, můžeme za rizikové považovat i ty profese, které jsou zdánlivě bezpečné, přesto pro vás mohou znamenat zhoubu. A to je nemusíte ani vykonávat vy, hlavní je, aby je nevykonával váš potencionální partner. Přesněji řečeno, jde o to, na co si máte dávat pozor při seznamování a kdy je lepší vzít hned nohy na ramena.

Tak například, když vám muž na první schůzce řekne, že je ekonomický poradce, buďte ve střehu. Zdánlivě bezpečné a lukrativní povolání, ale pozor!

Může to být sňatkový podvodník, jehož jedinou ekonomickou radou bude ta, abyste si společně vzali půjčku, koupili auto nebo drahou elektroniku, popřípadě luxusní dovolenou, na kterou pojede taktéž spolu, pak dotyčný poradce zmizí, a na splácení půjčky už budete sama.

V případě, že půjčka byla použita na auto, zmizí stoprocentně i auto, v případě dovolené vám zbude útěcha, že jste si alespoň částečně něco užila.

 Jinou variantou je, že půjčku si nevezmete spolu, ale jen vy sama, protože váš ekonomický poradce z nějakého neupřesněného důvodu půjčku nedostane. Pak je už ale scénář stejný jako u první varianty. Tedy předčasný odchod ekonomického poradce - ani ne tak do důchodu jako spíš neznámo kam - zatímco vy budete až do důchodu splácet půjčku. Jiná situace, při níž byste měla zbystřit, je ta, když muž při seznamování o své profesi mlží. Zatváří se tajemně a utrousí něco v tom smyslu, že o tom teď nemůže hovořit. Nejspíš se bude snažit dělat dojem, že je tajným agentem CIA nebo FBI, což u naivní ženy vzbudí radostné očekávání, že by ho brzo mohl někdo sejmout a ona by se stala bohatou vdovou.

Nejásejte.

Pravděpodobnost, že vás potká takové štěstí je opravdu malá.  Spíš se za své povolání stydí, kvůli jeho nízké společenské prestiži popřípadě nízkému platu, nebo vůbec nepracuje a je to příživník. Také to může být profesionální gigolo a se svým „odhalením“ čeká, až vysonduje, jak jste zámožná a jak vysokou částku by za své služby mohl očekávat.

Zpozornět byste měla také, pokud je váš nápadník účetní – mohl by vztah brát jen podle tabulek má dáti dal.

Pozor také pokud je váš nápadník gynekolog. Očekávání, že tak budete mít zajištěnu nadstandardní lékařskou péči, se může ukázat jako plané. Znáte přece rčení, že kovářova kobyla chodí bosa.

Navíc vzhledem k náplni práce takového gynekologa je pravděpodobné, že se doma na vás ani nepodívá s výmluvou, že toho má v práci až dost. Takže manželské radovánky nebudou nic moc.

Nevhodné povolání potencionálního partnera je rozhodně práce v erotickém průmyslu (kromě zmíněného gigola). Ať už je pornoherec, nebo vyhazovač v bordelu, kromě nevěry a rizika pohlavních chorob vám paradoxně hrozí, že si sexu moc neužijete, podobně jako u výše zmíněného gynekologa, protože málokoho baví tahat si práci domů, když už si jí užije dost v zaměstnání.

Dokonce ani majitel takzvaného masážního salónu nemusí být žádné terno. Vzbuzuje to sice dojem, že by mohl být zámožný, ale stejně jako u dvou předchozích profesí, je zde vysoké riziko nevěry, venerických chorob, nedostatku manželských radovánek a v případě, že se mu v podnikání nebude dostatečně dařit, mohl by se vás snažit také „zlanařit“, tedy zaangažovat ve svém krachující byznysu a přesvědčovat, že v rodinném podniku byste měla pracovat zadarmo.

Takže optat se při první schůzce na profesi svého potencionálního nápadníka, je každopádně naprostou nutností.

Autor: Libuše Palková | pátek 16.12.2016 17:28 | karma článku: 14,02 | přečteno: 528x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 939x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 589x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1091x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:47

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. Spadlý strom zastavil vlaky u Chebu. Podle Správy železnic...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik