Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ježíšku, chci pod stromeček chápana

Kdo nechápe o co go, malé vysvětlení: chápan není zkratka pro chápavého partnera, jak by se mohlo zdát, ale roztomilá opička…

Když v televizi běžel dokument o chápanovi, také jsem napřed myslela, že je to něco jako ideální manžel, chápavý nejen ve smyslu, že je citlivý a rozumí vám, ale že vás třeba uchopí kolem ramen, když to potřebuje, chopí se každé příležitosti, jak vás učinit šťastnou, ochotně se chopí každé domácí práce, abyste nebyla přetížená…ale něco takového by nedokázal sehnat ani Ježíšek.

A jakže ten chápan vypadá a z čeho se jeho legrační jméno odvíjí? Nemá žádná chapadla, ani nenechavé pacinky, kterými si se chopí každé větve při skákání v koruně stromů, ale má pevný dlouhý a citlivý ocas, kterým si při pohybu pomáhá a umí se na něm i zavěsit na větvi…správně se takový chvost se nazývá chápavý ocas. Alespoň tak to zaznělo v odborném komentáři…

Jinak je ta opička moc roztomilá, a tak mě napadlo, ať má člověk aspoň něco na mazlení, když už není po ruce chápavý partner. Ale když už jsme u toho ideálního chlapa-někdy se říká, že třeba Johnny Walker by byl ideální manžel, který nikdy nezklame a vždy zahřeje. Jenže to by člověk musel mít těch Walkerů v záloze hned několik, protože sotva se láhev vyprázdní, je po srandě a prázdnou flaškou vás akorát někdo může vzít po hlavě (podobný pocit bývá při rozpadu vztahů). Jenže na alkohol nebo mnohomužství nejsem, tak tahle varianta padá…Ostatně to, že Oskar Wilde tímto oxymóronem (Ideální manžel) nazval svoji komedii naznačuje, že už jen pouhá představa, že ideální manžel existuje, je k smíchu…

Když už jsou ty vánoce a zima tak mě napadá ještě sněžný muž- o tom se také hodně mluví, přestože ho nikdy nikdo neviděl.

Některé ženy se neexistenci chápavého partnera nahrazují psem-je na rozdíl od muže věrný, nekritizuje a sní všechno, co mu dáte. Furt lepší mít podělaný koberec než život. Ale pokud nestojíte o to, aby po vás někdo štěkal, tak je možná přece jen lepší opička. Jenže  ta by se kromě lustru  neměla na čem houpat a nebylo by proto fér ji nutit žít bez toho, co je pro ni přirozené, stejně jako od chlapa nemůžete očekávat, že bude dělat to, co je proti jeho přirozenosti.

Tak mě napadá už jen Golém: maká jako robot, nekecá a když vám začne lézt na nervy, můžete ho vypnout-pokud vyhmátnete, kde má kouzelnou kuličku neboli šém.Konec konců goléma stvořil rabín a říká se, a vánoce vymyslel židovský obchodník, který potřeboval vyprodat ležáky. Tedy ne pivo, jak hned napadne pravověrného pivaře, ale zboží, které mu leželo dlouho v regálech.

Doufám, že chápavý ocas a kouzelné kuličky nikoho nepovedou k  lascivním asociacím, to by bylo stejně hloupé, jako když se puberťák uchechtává při zmínce o kozičkách a bobrovi. Ačkoliv před týdnem v soutěži Kdo to ví pan Suchánek a Krampol se na téma koziček vydrželi chcechtat solidně čímž dokázali, že to není téma jen pro puberťáky nebo čistě pánskou společnost...

Zároveň doufám, že nikoho nenapadne brát tenhle blábol příliš vážně. Ačkoliv na každém šprochu, pravdy trochu…tak pokud pod stromečkem najdete Johnna Walkera, otevřete si k tomu plechovku uzených šprotů, přidejte nějaký ten ležák a bude i ta opička. Ikdyž se vám někdy může zdá, že život je pes, je lepší si z toho dělat legraci. Takže šťastné a veselé!

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 22.12.2016 22:00 | karma článku: 17,50 | přečteno: 386x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 939x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 589x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1091x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 220x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 175x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Je to vážné, nad Bidenem lámou hůl už i sponzoři. Sám se nevzdá, náhrady jsou

28. června 2024  17:46,  aktualizováno  22:07

Devadesátiminutová první předvolební debata mezi bývalým republikánským prezidentem Donaldem...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Bouřky jdou přes Česko. Komplikují dopravu, spláchly i festivalové Vary

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  17:47

Od jihozápadu do Česka dorazily bouřky. Spadlý strom zastavil vlaky u Chebu. Podle Správy železnic...

VIDEO: Propalestinský flash mob v Miláně vyvolal chaos. Považovali ho za útok

6. července 2024  16:01

O rozruch se v pátek odpoledne v centru Milána zasloužilo asi třicet propalestinských demonstrantů,...

Britský obrat v migrační politice. Nový premiér zruší deportace do Rwandy

6. července 2024  15:32

Novopečený labouristický premiér Británie Keir Starmer po prvním zasedání nové vlády zopakoval svůj...

To se v japonském vlaku nesmí stát. Strojvůdce si zpíval, dopravce se omlouvá

6. července 2024  14:57

Cestující na jedné z linek tokijského metra v úterý zažili netradiční jízdu. Z reproduktorů ve...

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik