Superblbost

Dnes je superMěsíc. Divím se, že z toho není další státní svátek. Nejlépe povinný na celém světě. Ale po pořádku. Tak jako se musí propagovat výrobky, služby a politici atd. tak se musí propagovat také věda. Proto vědci píší knihy popularizující vědu tak, že semelou páté přes deváté. Hlavně, že vznikne příslušný tlustospis, který má na posledních stránkách uvedeno, že toto vše může být vyřešeno když politici schválí penízky na urychlovač, dalekohled, vědecké centrum, výzkum atd. Zřejmě i ze stejných důvodů létají kolem Země vražedné asteroidy, magnetické pole se chystá přepólovat, Země se ochlazuje, otepluje a oblbuje.

 

Ze stejných důvodů je běžný nedůležitý úkaz na obloze něčím výjimečným. Ano můžeme to tak vnímat a může nás také obohatit. Jenže napřed bychom si měli uvědomit čím je pro nás Měsíc skutečně důležitým. Například tím, že bez něj by zřejmě život na Zemi nevznikl a neudržel se.

 Výše uvedené je obecným jevem. Podle médií bychom měli podobně jako Homer Simpson povrchně jásat nad každou pitomostí a důležité věci jako každý správný psychopat ignorovat.

 Máme se starat o tloušťku celebrit, o to, že každá dříve běžná bouřka, která před dvaceti lety prostě přišla ( večer přijdou bouřky si pamatuji dřívější předpovědi počasí ), tak dnes se žene atd. Zkrátka máme být neurotiky, pro které je vše velký problém.

 Mě na tom všem zajímá následující :  ti co nám vládnou například v médiích jsou také tak psychicky narušení a ta jejich narušenost se projevuje v obsahu médií, nebo se snaží z nás neustálým opakováním špatných vzorců chování vychovat psychopaty a neurotiky?

Autor: Libor Veselý | pondělí 11.8.2014 1:35 | karma článku: 13,04 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Libor Veselý

Povinně ztracený čas

24.10.2014 v 0:11 | Karma: 9,35

Libor Veselý

Kdyby volby mohly něco změnit

10.10.2014 v 13:10 | Karma: 12,62

Libor Veselý

Věda zla

24.9.2014 v 15:13 | Karma: 10,43

Libor Veselý

Ekonomika života a smrti

23.9.2014 v 16:01 | Karma: 8,54