Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na Piráty bacha

V Německu přechází boj proti „fašistům“ do krvavé fáze a země se ocitá na nebezpečném scestí vedoucím k totalitě. Abychom se na něm neocitli i my, vyplatí se všímat si pozorněji Pirátů. A jeden postřeh navíc…

Německo – bojem proti „fašismu“ vstříc novému -ismu

V Německu bojují tak důkladně proti „fašistům“, ze které jsou považováni všichni, kdo nesouhlasí s proměnou země v multikulturní socialistický ráj, že jsou na nejlepší cestě nějaký další totalitní „-ismus“ stvořit. Jedním z projevů je stoupající počet útoků radikálů (nejen) z uskupení Antifa stojících na straně zastánců nového uspořádání proti politikům protiimigrační AfD. Je jich celá řada, jsou různé intenzity a formy a Antifa se k nim na sociálních sítích prý i hrdě hlásí. Jde třeba o výhrůžky, vyhánění poslanců AfD z kina, vandalismus a ničení majetku AfD. Teď došlo i na krev. V případě posledního útoku na Franka Magnitze, šéfa AfD v Brémách, sice není „autorství“ Antify zatím prokázáno, ale vyšetřovatelé označili čin za politicky motivovaný, takže pachatelství nějakých extrémně levicových prázdnolebců je nejpravděpodobnější verze.

Existence jakýchkoliv politicky motivovaných útoků je sama o sobě hrozná, ale ještě horší je to, že mediální mainstream více či méně okatě podporuje ty, které přicházejí z levé strany politického spektra. Třeba jen tím, že o útocích neinformuje. Nebo že se v komentářích o nich nachází více či méně skryté sdělení typu „dobře jim tak“. Toto připískávání mainstreamu levicovým extrémistům vyplývá i z toho, že se tito radikálové těší poměrně široké politické podpoře. Zajišťuji ji hlavně strana Zelených, kterou tak lze nazývat stranou extremistickou, ale přisadí si třeba i SPD a další levicová uskupení. Což je vzhledem k ideologické spřízněnosti nepřekvapivé. Ale to, že řádění Antifa přehlíží i CDU, signalizuje, že Německo má zaděláno na opravdu vážný problém. Dost to připomíná situaci ve 20. a 30. letech minulého století, kdy „demokraté“ uchránili Německo před komunisty tím, že ho přenechali Hitlerovi.

Piráti hodni svého jména

Antifa působí i u nás. Že jde o bandu nebezpečných extrémistů majících k respektování principů svobody a demokracie dál než Sahara k zalednění, pochybuje jen málokdo. O to víc je zarážející, že předsedovi Pirátů panu Bartošovi není hloupé halit se do jejich vlajky, že členům této strany není hloupé někoho takového zvolit do jejího čela, a že voličům není hloupé dát svůj hlas subjektu s podporovatelem extrémistů v čele. Ale vlastně proč ne. Když jiným voličům není hloupé volit člověka majícího tolik másla na hlavě, že by jím mohl zásobit celou střední Evropu, tak proč by někdo nemohl volit stranu sympatizující s Antifou. Jen je pak docela směšné, pokud voliči Pirátů označují voliče ANO za „neinteligentní paka“.

Piráti se zatím projevovali poměrně nenápadně. Ale poté, co se dostali ke svému podílu na moci, začali se vybarvovat. Třeba v Praze, kde zcela nepokrytě podporují „Klinikáře“. To je banda, jejíž motem je „pokud nám to vyhovuje, tak se dovoláváme zákona a práva a pokud ne, tak jsme oprávněni je porušovat, protože naše vnímání světa je nad zákon.“ O tom, že je „Klinika“ semeništěm levicových extrémistů a radikálů ostatně informuje i zpráva BIS (byť používá trochu jiné výrazivo). Jen tuto informaci naše mainstreamová média jaksi pozapomněla veřejnosti sdělit. Že by se snažila přiblížit těm německým? 

Ale nechme média médii a vraťme se k Pirátům. Ukazuje se, že v našem parlamentu sedí strana, jejíž předseda (a možná i další poslanci a členové) sympatizují s nebezpečnými extremisty, a která podporuje radikály, kterým jsou zákony a rozhodnutí soudu k smíchu a před kterými varuje i BIS.

U této strany je však třeba ocenit, jak trefně si zvolila svůj název. Jejich „námořní předchůdci" se obvykle ke své oběti nejdříve přibližovali se spřátelenou vlajkou na stěžni. Za pirátskou ji vyměnili, až když nemohla kořist uniknout. My jsme nyní v situaci, kdy na stěžni stále ještě vlaje spřátelená vlajka a ta s lebkou a skříženými hnáty je zatím pečlivě schovaná. Ale některý z Pirátů občas zapomene, co mu vlaje nad hlavou a vypadne z role.

Měli bychom si těchto „vypadnutí z role“ pozorně všímat a dávat si bacha na individua mající plná ústa demokracie a halící se vedle toho do vlajky Antify. Ve své podstatě se neliší od těch, za nimiž svítí srp a kladivo, nebo haknkrajc. To ať naši zemi raději vedou politici, kteří kradou jako straky.

Péče evropských politiků o naši demokracii  

A jeden postřeh z jiného soudku. Evropská lidová frakce, tedy nejsilnější politické uskupení v evropském parlamentu, je „znepokojena“ vývojem v České republice a „vnímá rizika, která pro demokratické fungování země představuje Babišova vláda“. Což o to… Že má pan Babiš řadu škraloupů z minulosti a že i jeho vládnutí má daleko ke značce „ideál“, je fakt. Ale evropská lidová frakce ať laskavě do našich věcí nestrká frňák. Cizí péče o situaci v naší zemi jsme si už ostatně užili až až a máme s tím neblahé zkušenosti. Když totiž naposledy někdo vyjádřil „znepokojení“ nad vývojem u nás, přijely zanedlouho tanky. Ještě že bruselská vrchnost žádnými nedisponuje…

 

Krásný příští týden…

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 12.1.2019 18:00 | karma článku: 42,98 | přečteno: 2350x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

„Dezinformátoři“ brání v záchraně klimatu

Už jsme si bohužel zvykli na to, že když se v rámci nějakého tématu objeví k mainstreamovému názoru tvrzení oponentní a kritická, jsou označována jako „dezinformace“. Týká se to samozřejmě i problematiky změny klimatu.

8.12.2023 v 9:01 | Karma: 46,64 | Přečteno: 6355x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Pro stejnopohlavní „manželství“ je jen každý čtvrtý

Podle nejnovějšího průzkumu agentury NMS souhlasí s uzákoněním stejnopohlavních „manželství“ jen o něco víc než čtvrtina našinců. Což je výrazně méně, než s jakou podporou se ohánějí aktivisté z inciativy „Jsme fér“.

1.12.2023 v 9:01 | Karma: 41,28 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Kdo zaplatí klimatický mejdan?

Financování „záchrany klimatu“ se nikdy moc neřešilo. Předpokládalo se, že peněz bude vždycky dost. Jenomže erár není bezedný a opadá i nadšení soukromých investorů konat „dobro“. Velký klimatický mejdan tak není z čeho platit.

24.11.2023 v 9:01 | Karma: 43,05 | Přečteno: 1414x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

34 let od socialismu k socialismu

Po roce 1989 změnila naše země radikálně kurz. Opustila cestu „budování socialismu“ a začala vytvářet svobodnou a demokratickou společnost založenou na tržní ekonomice. Aby po 34 letech dospěla opět k socialismu...

16.11.2023 v 9:01 | Karma: 46,73 | Přečteno: 5762x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Nikoliv více, ale méně Evropy!

„Více Evropy“. Kolikrát jen jsme v uplynulých letech slyšeli toto heslo jako univerzální recept na řešení problémů, kterým v té dané chvíli EU čelila? Otázkou však je, zda příliš „mnoho Evropy“ jejich řešení naopak nebrání.

3.11.2023 v 9:01 | Karma: 42,37 | Přečteno: 1283x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ sttáy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik