Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brexit, farizejství eurohujerů a konec „žlutých vest“

Britové se klopotně blíží k brexitu a do toho občas zazní návrh na uspořádání nového referenda podporovaný i u nás především kovanými eurohujery. V čem spočívá jejich pokrytectví? A jak ukončit protesty „žlutých vest“ ve Francii?

V souvislosti s procesem odchodu Britů z EU zaznívá občas názor na uspořádání nového („opravného“) referenda. Jeho zastánci argumentují tím, že při tom původním neměli voliči dostatek informací, a tak byli zmanipulováni. Ale teď že už prý informace mají, protože existuje dohoda s EU upravující budoucí vzájemné vztahy. A tak že by prý hlasovali „informovaněji“. Už vidím ty zástupy Britů čtoucí si onen rozsáhlý dokument, který má nepochybně celou řadu příloh, a rozhodující se, jak mají hlasovat. Ve skutečnosti by to probíhalo stejně jako před dvěma lety. Opět by byly dva tábory, jejichž mluvčí by líčili růžově výhody jedné volby a strašili před dopady volby opačné. 

V této souvislosti ještě jeden postřeh. Naši eurohujeři (neboli fanatičtí eurofilové) by měli vysvětlit, proč, když je podle nich požadavek na nové referendum o brexitu legitimní z důvodu lepší informovanosti voličů, se tak vehementně brání třeba případnému (byť pro tuto chvíli neaktuálnímu) referendu o přijetí eura u nás. Zdůvodňují to tím, že o tom už jsme hlasovali v rámci referenda o vstupu do EU. Přitom ovšem pomíjejí, že toto referendum proběhlo v určité společenské atmosféře zformované do značné míry jednostranně cílenou kampaní, a tedy také bez dostatečného množství objektivních faktů. Nemáme snad nyní více relevantních informací, a hlavně zkušeností z fungování eurozóny? Nebylo by tedy v logice „legitimnosti nového referenda v případě získání více informací“ i referendum o euru na místě? A nedokazují tak svým odlišným přístupem k oběma referendům eurohujeři jen své pokrytectví?

Z Británie je to přes kanál skok do Francie. Tam se to pořád mele a nejspíš se to ještě nějakou dobu mlít bude. Prezident Macron sice vystoupil s projevem sestaveným podle hesla „slibem nezarmoutíš“, ale byly to tak průhledné kecy, že mohly uspokojit snad jen skalní Macrofily. A tak se zdá, že jediný způsob, jak omezit množství žlutých vest v ulicích, je zakázat jejich prodej. Je to ostatně oblíbený postup. Vloni taky chtěli hlavouni EU zamezit přílivu migrantů přes Středozemní moře zákazem exportu gumových člunů do severní Afriky.

V protestech ve Francii mají prý prsty Rusové. Alespoň podle nedávno zveřejněných zpráv, kterých se okamžitě chytli notoričtí rusobijci. Ne, že by se Rusové nesnažili dění v zemích „Západu“ ovlivňovat a přitom nepoužívali i hodně podivných metod. To ostatně dělají všechny mocnosti. Včetně našich spojenců. Vzpomeňme třeba na šmírování Angely Merkelové Američany. Ale že by mělo Rusko prsty v tom, co se aktuálně odehrává ve Francii, je projev velmi pokročilé paranoie. Hodně to připomíná doby dávno minulé, kdy byl každý, kdo se vymezoval proti komoušům, označován za agenta imperialismu. Třeba dojde i na to, že až bude jednou nedej bože neúroda, tak za tím bude ruský brouk.

Komouši požadují po vládě, aby zaplatila splátku za svoji podporu a chtějí prosadit zdanění církevních restitucí. Je to samozřejmě nesmysl. Zdaňovat náhradu za to, co bylo ukradeno, nejde jen proti principům právního sátu, ale hlavně proti lidské slušnosti. Jde tak především o divadlo pro voliče komoušů, oranžové party, SPD a částečně i ANO. Dá se totiž očekávat, že vše proběhne podle scénáře „vlk se nažral a koza zůstala celá“. Tedy tak, že to koalice s komoušema a SPD prohlasuje a pak to shodí Ústavní soud, kam se nepochybně církve odvolají. K žalobě by se měl přidat i „demoblok“. Alespoň by konečně ukázal, že zvládá také něco jiného než jen zvyšovat preference Babišova ANO.

 

Pěkný příští týden.

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 15.12.2018 18:00 | karma článku: 32,86 | přečteno: 1696x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

Politici dokázali, že migraci řešit nedokážou

Stačilo, aby o sobě dali vědět islámští teroristé a už se zase politici předhánějí v odhodlání řešit otázku migrace a vyhostit extrémisty a jejich příznivce. Jenomže starého psa nové kousky nenaučíš, takže to dopadne jako vždycky.

27.10.2023 v 9:01 | Karma: 43,22 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Bruselský dvojí metr

Taky jste si všimli, jak bruselská vrchnost měří agresorům dvojím metrem? Když Rusko napadlo Ukrajinu, vyhlásila sankce. Když Hamás zaútočil na Izrael, ztrojnásobila objem dotací pro Gazu. Přestože tyto peníze končí u teroristů.

20.10.2023 v 9:01 | Karma: 46,86 | Přečteno: 6832x | Diskuse| Politika

Kateřina Lhotská

Zvoní Green Dealu hrana?

Z Bruselu sice stále zaznívají slova o nutnosti docílit „uhlíkové neutrality“ a „zachránit“ tím klima. Nicméně se také objevuje čím dál více náznaků ochabujícího nadšení z této politiky. Green Deal to má zkrátka nejspíš spočítané.

13.10.2023 v 9:01 | Karma: 46,59 | Přečteno: 7476x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

Dezinfománie horší než dezinformace

„Jako ‚dezinformace‘ jsou často označována pravdivá tvrzení, která však nejsou v souladu s prosazovanými idejemi“. Ne, to není výrok nějakého „proruského dezinformátora“. To tvrdí ve své Výroční zprávě vojenští zpravodajci.

6.10.2023 v 9:01 | Karma: 45,64 | Přečteno: 4775x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Ekonomický přínos stejnopohlavních „manželství“? Ale kdeže…

Před nedávnem se zastánci uzákonění stejnopohlavních „manželství“ vytasili s novým argumentem – prý to má i ekonomické přínosy. Analýza, která to má doložit, je však především ukázkou kreativní práce s daty.

22.9.2023 v 9:01 | Karma: 42,33 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,85
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik