Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brexit, farizejství eurohujerů a konec „žlutých vest“

Britové se klopotně blíží k brexitu a do toho občas zazní návrh na uspořádání nového referenda podporovaný i u nás především kovanými eurohujery. V čem spočívá jejich pokrytectví? A jak ukončit protesty „žlutých vest“ ve Francii?

V souvislosti s procesem odchodu Britů z EU zaznívá občas názor na uspořádání nového („opravného“) referenda. Jeho zastánci argumentují tím, že při tom původním neměli voliči dostatek informací, a tak byli zmanipulováni. Ale teď že už prý informace mají, protože existuje dohoda s EU upravující budoucí vzájemné vztahy. A tak že by prý hlasovali „informovaněji“. Už vidím ty zástupy Britů čtoucí si onen rozsáhlý dokument, který má nepochybně celou řadu příloh, a rozhodující se, jak mají hlasovat. Ve skutečnosti by to probíhalo stejně jako před dvěma lety. Opět by byly dva tábory, jejichž mluvčí by líčili růžově výhody jedné volby a strašili před dopady volby opačné. 

V této souvislosti ještě jeden postřeh. Naši eurohujeři (neboli fanatičtí eurofilové) by měli vysvětlit, proč, když je podle nich požadavek na nové referendum o brexitu legitimní z důvodu lepší informovanosti voličů, se tak vehementně brání třeba případnému (byť pro tuto chvíli neaktuálnímu) referendu o přijetí eura u nás. Zdůvodňují to tím, že o tom už jsme hlasovali v rámci referenda o vstupu do EU. Přitom ovšem pomíjejí, že toto referendum proběhlo v určité společenské atmosféře zformované do značné míry jednostranně cílenou kampaní, a tedy také bez dostatečného množství objektivních faktů. Nemáme snad nyní více relevantních informací, a hlavně zkušeností z fungování eurozóny? Nebylo by tedy v logice „legitimnosti nového referenda v případě získání více informací“ i referendum o euru na místě? A nedokazují tak svým odlišným přístupem k oběma referendům eurohujeři jen své pokrytectví?

Z Británie je to přes kanál skok do Francie. Tam se to pořád mele a nejspíš se to ještě nějakou dobu mlít bude. Prezident Macron sice vystoupil s projevem sestaveným podle hesla „slibem nezarmoutíš“, ale byly to tak průhledné kecy, že mohly uspokojit snad jen skalní Macrofily. A tak se zdá, že jediný způsob, jak omezit množství žlutých vest v ulicích, je zakázat jejich prodej. Je to ostatně oblíbený postup. Vloni taky chtěli hlavouni EU zamezit přílivu migrantů přes Středozemní moře zákazem exportu gumových člunů do severní Afriky.

V protestech ve Francii mají prý prsty Rusové. Alespoň podle nedávno zveřejněných zpráv, kterých se okamžitě chytli notoričtí rusobijci. Ne, že by se Rusové nesnažili dění v zemích „Západu“ ovlivňovat a přitom nepoužívali i hodně podivných metod. To ostatně dělají všechny mocnosti. Včetně našich spojenců. Vzpomeňme třeba na šmírování Angely Merkelové Američany. Ale že by mělo Rusko prsty v tom, co se aktuálně odehrává ve Francii, je projev velmi pokročilé paranoie. Hodně to připomíná doby dávno minulé, kdy byl každý, kdo se vymezoval proti komoušům, označován za agenta imperialismu. Třeba dojde i na to, že až bude jednou nedej bože neúroda, tak za tím bude ruský brouk.

Komouši požadují po vládě, aby zaplatila splátku za svoji podporu a chtějí prosadit zdanění církevních restitucí. Je to samozřejmě nesmysl. Zdaňovat náhradu za to, co bylo ukradeno, nejde jen proti principům právního sátu, ale hlavně proti lidské slušnosti. Jde tak především o divadlo pro voliče komoušů, oranžové party, SPD a částečně i ANO. Dá se totiž očekávat, že vše proběhne podle scénáře „vlk se nažral a koza zůstala celá“. Tedy tak, že to koalice s komoušema a SPD prohlasuje a pak to shodí Ústavní soud, kam se nepochybně církve odvolají. K žalobě by se měl přidat i „demoblok“. Alespoň by konečně ukázal, že zvládá také něco jiného než jen zvyšovat preference Babišova ANO.

 

Pěkný příští týden.

Autor: Kateřina Lhotská | sobota 15.12.2018 18:00 | karma článku: 32,86 | přečteno: 1696x
  • Další články autora

Kateřina Lhotská

„Dezinformátoři“ brání v záchraně klimatu

Už jsme si bohužel zvykli na to, že když se v rámci nějakého tématu objeví k mainstreamovému názoru tvrzení oponentní a kritická, jsou označována jako „dezinformace“. Týká se to samozřejmě i problematiky změny klimatu.

8.12.2023 v 9:01 | Karma: 46,64 | Přečteno: 6355x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Pro stejnopohlavní „manželství“ je jen každý čtvrtý

Podle nejnovějšího průzkumu agentury NMS souhlasí s uzákoněním stejnopohlavních „manželství“ jen o něco víc než čtvrtina našinců. Což je výrazně méně, než s jakou podporou se ohánějí aktivisté z inciativy „Jsme fér“.

1.12.2023 v 9:01 | Karma: 41,28 | Přečteno: 1044x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Kdo zaplatí klimatický mejdan?

Financování „záchrany klimatu“ se nikdy moc neřešilo. Předpokládalo se, že peněz bude vždycky dost. Jenomže erár není bezedný a opadá i nadšení soukromých investorů konat „dobro“. Velký klimatický mejdan tak není z čeho platit.

24.11.2023 v 9:01 | Karma: 43,05 | Přečteno: 1414x | Diskuse| Ekonomika

Kateřina Lhotská

34 let od socialismu k socialismu

Po roce 1989 změnila naše země radikálně kurz. Opustila cestu „budování socialismu“ a začala vytvářet svobodnou a demokratickou společnost založenou na tržní ekonomice. Aby po 34 letech dospěla opět k socialismu...

16.11.2023 v 9:01 | Karma: 46,73 | Přečteno: 5762x | Diskuse| Společnost

Kateřina Lhotská

Nikoliv více, ale méně Evropy!

„Více Evropy“. Kolikrát jen jsme v uplynulých letech slyšeli toto heslo jako univerzální recept na řešení problémů, kterým v té dané chvíli EU čelila? Otázkou však je, zda příliš „mnoho Evropy“ jejich řešení naopak nebrání.

3.11.2023 v 9:01 | Karma: 42,37 | Přečteno: 1283x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 279
  • Celková karma 39,85
  • Průměrná čtenost 4969x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik