Definitivní konec debat o rovnoprávnosti pohlaví v islámu

Zahalování muslimských žen a jejich teatrální podřízenost mužům  je ze někdy vykládáno jako pouhá formální slupka, pod kterou se skrývá vlastně mnohem větší svoboda, než jakou ženám dopřává západní společnost. Podívejme se tedy, co na toto téma říká jeden z vůbec  nejdůležitějších islámských teologů, pan Muhammad ibn Jarir al-Tabari.

Právě před chvílí jsem narazil na poněkud zvláštní výroky tohoto mudrce:

 

Tabari IX:113 :

"Aláh  vám povoluje , abyste je zavřeli do oddělených pokojů a bili je, ovšem ne  příliš  silně. Pokus se chovají dobře, mají právo na jídlo a ošacení. Zacházejte s ženami dobře, neboť jsou jako domácí zvířata a nic jim nepatří krom nich samých. Aláh uzákonnil potěšení z jejich těl v Koránu.

Tabari I:280
"Aláh řekl, ' Je mojí povinností způsobit Evě  každý měsíc krvácení, tak jako ho ona  přivodila tomuto stromu. Také ji musím učinit hloupou, ačkoli jsem ji stvořil inteligentní 'Protože Aláh takto poškodil Evu, všechny ženy tohoto světa menstruují a jsou hloupé. "

Jako bych už slyšel ty námitky o tom, jak se text z 9. století nemá posuzovat dnešní morálkou  a tak dále. Jenže tohle všechno přece řekl Alláh osobně, a proto není možné, aby jeho slova nějaký muslim zpochybňoval, nebo se jimi dokonce odmítal řídit jen proto, že se změnila jakási čísílka v letopočtu! S tím se prostě nedá nic dělat. Muslimská žena je zkrátka tvor tupý a trapně krvácející, kterého je nejlepší navléct do pytle od brambor a zavřít do komůrky vedle kurníku, protože to osobně řekl Alláh jednomu z nejslavnějších teologů. Tečka.

Skutečně mě velice znepokojuje, že sotva se Evropa vzpamatovala po řádění katolické církve, komunistů a nacistů,  už se na obzoru objevuje další idiotská doktrína s cílem udělat co nejvíce lidem ze života co možná nejhorší peklo. Je potřeba si uvědomit, že pokud  islám dostane příležitost rozhodovat o našich životech, bude prosazovat názory podobné těm pana Tabiriho.  Islám je ve skutečnosti jenom jeden - nemá žádný význam spoléhat na ony mýtické umírněné muslimy, o kterých se vede spousta řečí ale nikdo je nikdy neviděl. A neviděli je proto, že "umírněnost "je zrada. Představte si to z jejich hlediska - copak je správné bojovat za pravdu a Boha jenom tam, kde to nikomu nevadí? Nebo si přizpůsobovat Boží přikázání momentálním potřebám, s tím, že zbytek splníte, až bude vhodná chvíle? Samozřejmě, že ne! Proto například pan Chaudary v Anglii rovnou říká, že chce zrušit demokracii . A všimněte si, jak se takovíto lidé označují. Neříká se jim " pojebaní kreténi", jak by si zaloužili, nýbrž " radikální islamisté", a co je nejdůležitější, říkají jim tak sami muslimové.   Čili tito lidé, kteří se účastní kamenování cizoložníků, nebo  různých teroristických akcí skutečně mají něco společného s islámem- náboženstvím míru. Které je ve skutečnosti podobnou duševní chorobou jako všechna ostatní náboženství.

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Levický | pondělí 12.4.2010 16:30 | karma článku: 33,24 | přečteno: 2255x
  • Další články autora

Jan Levický

Kdo ochrání můj ateismus?

1.9.2012 v 14:10 | Karma: 20,88

Jan Levický

Lamb of Rath - basa tvrdí muziku

13.7.2012 v 13:43 | Karma: 6,77

Jan Levický

Nejlepší alba roku 2010

1.12.2010 v 13:21 | Karma: 6,02