Ferda Brabenec udělal ze všech českých občanů zloděje a podvodníky !!!

Tímto žádáme o okamžitou změnu vyhlášky o pravidlech výkupu kovových odpadů!

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) nařídí platit za výkup kovů jen bezhotovostně a po předložení dokladu.

Fakt je ten, že v některých sběrnách se může objevit odcizený materiál, ale pokutováni by měli být ti, co ho vykoupí a to například zrušením živnosti po dobu 12 měsíců nebo více.Takhle jsou trestané všechny sběrny v ČR.

Vyhláška  č. 27/2015 Sb.  pravidla výkupu kovových odpadů,  se otevírají obchodní příležitosti pro zahraniční podnikatele a naopak zavírají  pro ty z České republiky. Svoboda podnikaní se ztrácí. V zemích jako je například Polsko se již teď chystají na velký příval kovového odpadu z České republiky. Richard Brabec ( ANO 2011)  udělal ze všech českých občanů zloděje a podvodníky vyhláškou o výkupu kovů.
Sběrny a kovošroty  přestávají nakupovat techniku na zpracování odpadů,  a ty co ji koupily minulý rok se dostávají do situace, kdy jim nedokáže vydělávat na provoz sběrny a zbavuji se jí, propouští zaměstnance, aby snížily náklady na minimum. Osobně jsem mluvil s několika majiteli kovošrotu a již zaznamenali  pokles tento týden až o 80%.
Kovový odpad z domácností, zahrad tak může skončit v lepším případě u zahraničních společností nebo v horším v rybnících a lesích, jak to známe z minulosti.
Mám pocit, že se snaží  p. ministr  Brabec co nejvíce zkomplikovat situaci českým podnikatelům. Jak je možné, že tato vyhláška není aplikována do zastaváren apod.,kde se jistě nachází spousty odcizených předmětů od elektroniky až ke šperkům.
 

Navrhujeme změnu vyhlášky, která bude trestat majitelé sběren,kovošrotu a výkupem zrušením živnosti po dobu až 5-tilet v případě, že se prokáže, že vykupuje odcizené kovy úmyslně. V současné době pracujeme na petici o zrušení zákazů a jednáme s poslanci, kteří  souhlasí se změnou vyhlášky. Přihlaste se k nám a podpořte nás .Každý hlas je důležitý nenechte si vzít svobodu podnikání.

Autor: Leoš Prokeš | čtvrtek 5.3.2015 9:47 | karma článku: 22,07 | přečteno: 1058x