Zásluha MF nebo ČNB ?

Václav Klaus se po odchodu do důchodu pochlapil svými názory. Možná již není ovlivňován hordou poradců a politickou elitou, která má jediný cíl a to zalézt co nejhlouběji do rektálních otvorů bruselských světotvůrců.

Jeho komentář o tom, že oslabení koruny nemá žádné pozitivní důsledky a sankce na Rusko jsou krátkozraké a mohou destabilizovat celý svět by si mohli přečíst pan Zaorálek a pan Singer. Pouze připomínám, že druhého jmenovaného do funkce guvernéra ČNB jmenoval právě on.

ČNB, jak z názvu vyplývá, by měla zhodnocovat majetek českých občanů a České republiky. ČNB připravuje další kolo v okrádání českých občanů znehodnocováním jejich úspor a snižování jeho kupní síly.

Pro ČNB je bohužel jedinou cestou z krize znehodnotit korunu, rozprodat zlatý poklad a poslat pohledný graf druhořadému úředníkovi do Bruselu.

Když snižování kurzu koruny je výhodné, tak proč je pád rublu výsledkem tvrdých ekonomických sankcí na Rusko.

Proč se prezident Obama ve výroční zprávě o stavu Unie nadšeně zmiňuje o sílícím dolaru.

Když úroveň ekonomiky stoupá, je to vždy zásluhou MF nebo ČNB. Když klesá, tak je to zapříčiněno situací na Tokijské burze nebo neúrodou banánů na Slovensku.

Klausovy teorie o tom ,že do dvaceti let budeme na úrovni Rakouska jsou dávno zapomenuty. Dnes už víme ,že vídeňský řidič tramvaje najezdí 5x více kilometrů než brněnský, že rakouský pekař uplete 5x víc vánoček než český a rakouský farmář má 5x větší krávy než jsou ty české. 

Pravdou spíše bude, že naši ekonomičtí odborníci, instalovaní do rozhodujících národohospodářských funkcí současnými i minulými vládnoucími partajemi jsou 5x pitomější než ti rakouští.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Leopold Prokeš | pondělí 16.2.2015 10:56 | karma článku: 21,71 | přečteno: 637x