Srazme Rusko na kolena ???

Sankce z dlouhodobého hlediska mají úspěšnost 5 - 30%. Když si vezmeme jako do očí bijící příklad sankce namířené proti Kubě z roku 1960 tak zjistíme ,že v podstatě k ničemu nevedly.   

Kuba si pro své produkty našla jiná odbytiště, režim zůstal stejný a v podstatě to odnesli ti nejchudší obyvatelé Kuby. Nemám pocit, že by klan Castrů nebo Kimů v SK nějak strádal. Parlamentní listy uvedly: " s nadsázkou lze říci, že vše, co Rusku nedodalo EU, umí poskytnout Čína". Té jsou Krym i ukrajinská krize vcelku ukradené, konstatuje senátor Jirsa.V závěru svého komentáře zkritizoval Jirsa sankce. Uvedl, že sankce spolu s krizí ruské ekonomiky mohou přijít Unii na 100 miliard eur, navíc se ztrátou milionu pracovních míst. „I když to někdy v médiích nevypadá, Česko se ve vztahu k Rusku neliší od ostatních zemí EU".

„Nicméně těžko si představit, že by naopak Rusko jako proti-sankci utnulo dodávky plynu a ropy do EU. Až ale Rusové dostaví plynovody a ropovody do Číny, přestanou nás potřebovat. Nemají co ztratit, EU ano,“ řekl s tím, že respektuje sankce jako pokus o ukončení války, který se ale nenaplnil. Podle něj by se měla Unie více snažit. 

Konec citace z Parlamentních listů.

Nelze očekávat, že by se Rusové stáhli z Krymu, protože v mezinárodní politice můžeme jen stěží po suverénním státu žádat více, než aby se vzdal části svého území.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/historie-sankci-budou-u-ruska-efektivni-f06-/tema.aspx?c=A140731_115356_pozice-tema_lube

 

 

Rusové jsou velký a hrdý národ a jakýkoliv nátlak zvenčí je jenom stmelí , kdežto EU  jedna krize Řecka naprosto rozhádá . Evropské společenství není schopno efektivně řešit problém s invazí muslimských kolonistů , ale bude se montovat do občanské války vedené na Ukrajině a sankcionovat Rusko, které oficiálně do UK  konfliktu není zapojeno.

Jenom čeští producenti mléka musí být letos dotováni z veřejných rozpočtů 2mld. za ztráty spojené se sankcemi.

Kdyby Babiš zavedl EET každé babce, která u cesty prodává borůvky, tak škody, které napáchala naše zahraniční politika proti Rusku nenahradí ani za 50 let.

Když žádný vrcholový politik z EU nemá koule naplno říci ,že v přístupu k Řecké krizi a k sankcím na Rusko to víceméně podělali a situace s přílivem běženců se také poněkud vymyká. Těžko můžeme očekávat , že nebojsa Sobotka a míro-tvůrce Zaorálek půjdou jinou cestou. Přece ve hře jsou stále lákavá místa euro-komisařů nebo šéfů kanceláří pro určování zakřivenosti banánů.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Leopold Prokeš | středa 22.7.2015 10:12 | karma článku: 29,56 | přečteno: 843x