Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J56a31r43a 19R49a38n84k

22. 7. 2015 19:42

Proboha, byl jste vubec nekdy na Kube? Jak muzete napsat takovou ptakovinu, ze si nasla pro sve produkty jina odbytiste> Jedine, z ceho trochu tezili, byl maly turismus, Kanadanu, Italu a Spanelu, kteri tam jezdili hlavne za mistnimi kraskami a kvalitni hudbou. Ani v hotelich all inclusive (az na poslednich par let) nebyl zadny velky vyber, proste jen to, co mohli vypestovat. A nesnazte se nam vnucovat nazor, ze sankce na Rusaka neplati;-), plat! A z kanadske strany mirnejsi nebudou. Ropy ma Kanada a USA dostatek vlastni a vetsina automobilu budoucnosti bude jako Tesla. Tady jezdi statisice hybridu a elektricka auta se prodavaji stale vice.

2 1
možnosti
LP

A kdy už ten Krym vrátí. To přece v té Kanadě také víte,že?

1 2
možnosti
VK

Rusové jsou tak hrdý národ, že ty zakázaný smradlavý sejry pašujou, nebo nakupujou přes třetí země dvakrát dráž. Znáte jiný, neválečný způsob, jak dát nějaké zemi najevo, že stále platí pacta sunt servanda?

6 1
možnosti
ZM

Všude najdete "kšefty oklikou". Kdepak nakupují hrdí Američané pravé kubánské doutníky? A hrdí Češi zase nakupují u Vietnamců cigarety pašované z Ukrajiny.

2 0
možnosti
JF

Článek opět plný zavádějící nesmyslů, že Rusko nebude potřebovat EU po dobudování ropovodů a plynovodů do Číny? Celý ten slavný, "plynový kontrakt století" s Čínou znamená asi třetinové množství, které Rusko prodává za rok v Evropě , navíc dokončení  plynovodu "Síla Sibiře" se opět odložilo až na rok 2022, a nedávný pokles světových cen energií podkopal důvody pro tuto investici. Cena za plyn pro Čínu sice zveřejněna nebyla, předpokládá se ale, že je navázaná na světové ceny ropy, které po podpisu dohody klesly na polovinu. A teď, když na trh vstoupí další silný hráč Írán, půjdou ceny ještě níž...

5 0
možnosti
ZM

Ano,  a pokles cen ropy a zemního plynu postihne nejen Rusko, ale i "břidličáky" přímo v USA, kde se stejně již některé vrty musely kvůli nerentabilitě uzavřít. A určitě z poklesu cen budou mít radost i evropské státy, které těží ropu a plyn v Severním moři.

A největší přítel USA v regionu - Saúdská Arábie - bude jistě potěšena odvoláním sankcí proti Íránu. Stejně tak Izrael.

2 1
možnosti
JF

J86a42n 72F53r10o73l84í76k

22. 7. 2015 11:29

...až dostaví Rusko plynovody do Číny... Račte se autore trochu vzdělat na téma odkud se staví, jaké množství se bude dopravovat, jaké ceny mají nasmlouvány atd. Vaše moudra jsou ovšem určena pro podobně informované čtenáře, že ÁNO.;-)

6 0
možnosti
LP

To co přičítáte mému moudru , je přesná citace senátora Jirsy z Parlamentních novin. A v článku je to označeno. Takže se naučte číst a teprve potom se vysírejte ,že?

0 0
možnosti
RH

Rusku tedy sankce nevadí, ale ČR resp. EU vývoz významně roste i přes sankce. Sankce tedy nejsou zřejmě pro nikoho problém. Akorát Putin je pořad iracionální kritizuje a tvrdí, že poškozují ruskou ekonomiku...

5 0
možnosti
PH

Ekonomika je druhá v pořadí, první je politika a strach.

1 3
možnosti
MV

Jestli dovolite - naprosto s Vami souhlasim.

3 4
možnosti
Foto

Karma. Ono se dokonce dá říci, že komunistickému režimu na Kubě ty sankce dokonce pomohly.

A pokoušet se vyvíjet nátlak na Rusko a "trestat" ho jako žáčka, ruský národ, jak správně píšete, jen stmelí. Tak je to při cizím ohrožení vždy.

4 7
možnosti
RH

Mezinárodní politika má jen málo nástrojů, které může nasadit, když selže diplomacie... Když vyloučime vojenské operace, tak zbývají jen ekonomické nástroje, které sice málokdy vedou ke změně politiky, ale můžou ves třeba k omezení vydajů agresora na zbrojení...

4 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 813x
Leopold Prokeš
Člen strany - PATRIOTI ČR

Seznam rubrik