Což takhle procházka v parku? Co třeba zvolit ten Průhonický?

Je léto, občas se nám objeví na obloze i slunko, navíc doba dovolených... Ne ale každý má volno, zrovna, když počasí vyzývá k tomu, nesedět v kanceláři a jít ven. I proto tu doporučuji Průhonický park. Lze zde strávit celý den, ale také je toto místo vhodné jen pro pěknou procházku, třeba právě po tom, co a vámi zabouchnou dveře v práci.

 

V Praze žiji už nějaký ten čas, ale včerejší první návštěva Průhonického parku mě dostala natolik, že jsem se rozhodla podělit se o zážitek a motivovat i druhé právě k tomu, aby krásy tohoto 250 ha velkého komplexu tvořeného nejen hlavní dominantou zámkem, ale též pestrou škálou dřevin, sbírkou rododendronů a dalších rostlinných skvostů či vodních ploch navštívili. Díky neuvěřitelně promyšleným průhledům lze pak navíc vše výše zmíněné vidět často jedním pouhým pohledem.

 

Myšleno je zde nejen na maminky, které mohou cesty brázdit s kočárky, ale i na rodinky, které si mohou udělat pěkný výlet, zamilované páry, kterým je v parku k dispozici nesčetně zákoutí a „romantických“ laviček, ale třeba i jen na milovníky dobré kávy, kteří se krásami radši kochají z pozice „v sedě“.

Zapomenout nesmím ani na zahraniční „turisty“. Nejen pro ně je zde totiž k dispozici mapa objektu, přímo v areálu pak sloupovité značení, a navíc je tu vytyčeno i několik "nejzajímavějších" míst, kde jsou k dispozici informační cedule v českém, anglickém i německém jazyce, v grafickém i audiálním zpracování. Nic tak nebrání tomu, prostě se jen kochat a u toho se třeba i něco dozvědět! ;)

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Volfová | středa 17.7.2013 8:59 | karma článku: 8,51 | přečteno: 201x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81