Cirkus a Michael Jackson – dobré spojení?

Tuto otázku jsem si kladla již před tím, než jsem na CIRQUE DU SOLEIL Michael Jackson Immortal World Tour vyrazila. Jako poctivá fanynka, která si nenechala ujít žádné představení, se kterým tento "moderní cirkus" do Prahy zavítal, jsem byla plna očekávání v tom nejlepších slova smyslu.

Bylo po představení, moji přísedící byli nadšeni, já ale jako bych si říkala... „A to už bylo vše?“ Ještě hodinu po představení jsem slyšela jen samou chválu, jak úžasné a jedinečné to bylo a ano, vlastně jsem pochopila ty, co to říkají – „nováčky v hledišti“ :D.

Já si ale nemůžu odpustit, že pro mě CIRQUE DU SOLEIL jako by ztratil své kouzlo. Jakoby to byl pro tentokrát tak trochu „cirkus bez cirkusu“. Nebo?

 

Michael Jackson byl fenomén a navždy jím bude a i proto bylo toto představení hodně dobré. Ti, kteří bez jakékoliv předchozí znalosti cirkusu na toto představení zavítali, nejčastěji milovníci Jacksona, museli být nadšeni. Sledovali totiž velice emotivní, působivou dvouhodinovou show plnou efektů, že kolikrát ani vlastně nevíte, kam dřív koukat, a byli logicky ohromeni. Do toho navíc občas přišel nějaký ten nečekaný akrobatický vstup, nebo neuvěřitelně sehrané taneční vystoupení... co dodat, odcházeli s takovým zážitkem, který by do té doby cirkusu asi jen těžko připsali.

 

Na druhou stranu, když odhlédnu od fenomenálního zpěváka a podívám se na „fenomenální cirkus“, přívlastek fenomenální při tomto vystoupení bohužel není na místě. Kdo viděl v Čechách uvedená představení, vzpomeňme např. na Alegriu, nebo Saltimbanco, příběhy, které se odvíjely snad ještě lépe než nit z klubka, jejichž základem byla vždy jakási „vyšší myšlenka“ a jeden vstup artistů byl pozoruhodnější než ten následující, musí být jistým způsobem zklamán jako já.

 

Každopádně nelituji, že jsem představení inspirované králem popu viděla. Tak podobně snad mohl vypadat jeho poslední, bohužel neuskutečněný koncert, kde by byl ale hlavní hvězdou „ON“ a ne jakýsi muž v bílém, předvádějící všemožná taneční vystoupení... hold se budu těšit na další představení, kde se snad „oni cirkusáci“ vrátí k tradičnímu pojetí představení.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Volfová | neděle 10.2.2013 20:00 | karma článku: 4,54 | přečteno: 273x
  • Další články autora

Lenka Volfová

Trampoty s kočárem - Zvonek

17.7.2022 v 7:18 | Karma: 13,81