Pohádka o Bin Ládinovi

Tak se nám ho, pánové, konečně podařilo zabít! Stálo to sice miliardy, ale má to happy end. Na ten si naše Amerika potrpí. Voliči nemají rádi drahé příběhy bez konce.

Včera vyšla v New Yorku kniha o životě a smrti Bin Ládina. Během jednoho jediného dne se po ní doslova zaprášilo. Napsal ji bývalý voják, spolu s novinářem. Nebo spíš obráceně. Vojáci nebývají dobří spisovatelé. Snad kromě Hemingwaye. Ale to je jedno. Důležitý je příběh. Ten o Bin Ládinovi je všeobecně znám. Otázkou zůstává, zda doopravdy žil a škodil, nebo byl produktem šikovného scénáristy.
Bin Ládin se narodil do bohaté rodiny. Později se z něho stal podnikatel. Nashromáždil slušný balík pěněz. Staříci mívají dětinské nápady. Bin Ládina napadlo, že by ty penízky mohl, v zajetí svého přesvědčení, použít na dobrou věc: Povraždí co nejvíce zlých imperialistů!
Takhle nějak by mohl začít béčkový akční film. A taky začal. S velkým humbukem zachrastily zbraně, a patřičně zpracovaná Amerika si dobrovolně do svých domovů vpustila armádu. Co kdyby se Bin Ládin, ze kterého se rázem stal nejhledanější terorista světa, skrýval právě v jejich ložnici!
   
Nestálo to jen kus americké svobody. Celý svět měl najednou společného nepřítele. Mohlo se vesele létat a střílet. Vzduchem létaly miliardy. S kouzelným zaklínadlem "V zájmu boje proti terorismu" se na vojáky nemohl nikdo zlobit. Ani chudí civilisté, jejichž domy se nedopatřením proměnily v písek.
Smrt Bin Ládina je v knize popsána slovy: "Uslyšel jsem několik tlumených ran. Beng! Beng! Beng! Stál jsem za kolegou, zatím jsem nic neviděl. Pak jsme přišli blíž. Ležel tam Bin Ládin. Pro jistotu jsme do něj ještě několikrát střelili. Abychom měli jistotu, že neodpálí nějakou skrytou nálož..." Americká armáda ho pohřbila do moře, a pohádky je konec!
A tak ať už Bin Ládin žil, nebo ne, je dobře, že už tu není. Zavíráme knížku, zhasínáme lampičku, a jsme rádi, že je ta naše tma zase o něco bezpečnější.

 

 

 

www.gins.cz

Autor: Stanislav Lelek | středa 5.9.2012 8:27 | karma článku: 15,97 | přečteno: 1013x
  • Další články autora

Stanislav Lelek

Marcela

30.1.2022 v 14:25 | Karma: 9,82

Stanislav Lelek

Takhle my si žijeme

27.1.2022 v 11:39 | Karma: 20,23

Stanislav Lelek

Bude třetí světová?

22.1.2022 v 11:59 | Karma: 36,15

Stanislav Lelek

Vzpomínka na pád stíhačky

26.8.2021 v 13:31 | Karma: 25,13