Atentát na Klause

Čechy jsou plné zbabělců, kteří se zmůžou nanejvýš na tlachání v hospodě. A najednou se zjeví z davu úplně normální kluk, co vytáhne na prezidenta Klause plastovou stříkačku. V davu to zašumí, lidé jsou zmatení. Kdo si dovolil sáhnout na nedotknutelného?

Jmenuje se Pavel Vondrouš. Nedosáhl ještě ani Kristových let, a už se stal známým po celé republice.
 
Internetové diskuse jsou plné nenávistných a otrávených komentářů politiky, politiků, i celkově blbé a otrávené nálady.
Je to fajn, viďte, si anonymně zanadávat. Ale co takhle projevit svůj názor pod svým pravým jménem? Na to nemáte dost odvahy.
A pak si přijde nějaký Pavel Vondrouš, a všechny vás utře. Stojíte se spadlou čelistí a nechápete. Zmůžete se jen na komentář typu: Kdyby ochranka zareagovala, mohl být už na patologii. Ano, ale vy tam už jednou nohou jste. Už pětadvacet let! Stojíte po kolena v močůvce, a učíte se tomu říkat demokracie.
Chtějí-li mocní někoho umlčet, nestačí ho zabít. To z něj udělá mučedníka a hrdinu. Mnohem snazší způsob - a komunisté ho hojně praktikovali - je udělat z něj blázna.
To samé v modrém se právě děje. V prohlášení Pavla Vondrouše se upozorňuje se na gramatické chyby, hledají se záminky a situace, kdy se nezachoval podle všeobecně zvrácených měřítek normálnosti.
Naštěstí je u nás i pár lidí, kteří pochopili onen, možná až zoufalý počin jednoho z nás. Tedy ne, že by měli odvahu ho zopakovat, ale chápou, že kecy nic nezmění.
Z billboardů se na nás smějí tváře politiků, ale my máme pocit, že se nám vysmívají. Nevěříme ve změnu - žádná se totiž nekoná. Demonstrace na Václaváku i jinde jsou záměrně bagatelizovány.
A najednou nějaká plastová pistolka prostřelí tu politickou hroší kůži jako papír!
Jsem rád, že mu neublížil. Klaus není hloupý. Jeho moc už dávno není co bývala v dobách, kdy rozdával české království plnými hrstmi. Ale stal se dobrým nástrojem pro vyjádření názoru většiny. Většiny, která mlčí, a s rukama v klíně zbaběle čeká, až to za ni vybojují blaničtí rytíři. Nebo Pavel Vondrouš.
Styď se, česká povaho!
A teď honem utrousit pár hospodských řečí do internetové diskuse . Anonymně a opatrně - jak jinak!
 
 
 __________________________________________________________________________
 
P.S. Je právě 15:41, v diskusi je 12 komentářů, z nichž skutečným jménem je podepsán JEDEN. Tomu se říká "mlátit prázdnou slámu."
Jelikož mi dukátový systém nedovolí na vás reagovat, činím tak na tomto místě:
Neschvaluju násilí v jakékoli podobě. Neschvaluju fyzický akt pana Vondrouše jako takový. Avšak děsí mě obrovitánský kontrast mezi ním, jako prosťáčkem z davu, a 9.999.999 občany tohoto státu. On jediný nežvanil, ale konal. Šlo to udělat jakkoliv, on si vybral prezidenta, aby demonstroval svoji naštvanost a nespokojenost. 
Můžete si stokrát tvrdit, že je všechno fajn, a možná se i máte dobře, ale pokud vám jde o děti a o budoucnost, nemůžete strkat hlavu do písku, a věčně se schovávat do Švejkova stínu.

Autor: Stanislav Lelek | neděle 30.9.2012 12:59 | karma článku: 22,23 | přečteno: 1406x
  • Další články autora

Stanislav Lelek

Marcela

30.1.2022 v 14:25 | Karma: 9,82

Stanislav Lelek

Takhle my si žijeme

27.1.2022 v 11:39 | Karma: 20,23

Stanislav Lelek

Bude třetí světová?

22.1.2022 v 11:59 | Karma: 36,15

Stanislav Lelek

Vzpomínka na pád stíhačky

26.8.2021 v 13:31 | Karma: 25,13