Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Euroamerická Mediální Masáž

Mnoho lidí si jistě stačilo všimnout, že vliv médií na současného člověka narostl do obřích rozměrů, ale méně si jich uvědomuje, k čemu to dnešní mediální masírování lidí vlastně slouží, a nebo spíše komu? Kdo stojí ve stínu mediálních magnátů a rozhoduje o tom, které informace jsou přípustné, a které už ne? Komu tento "mediální cirkus" vlastně slouží?

Dostatečně naivní nebo optimistický člověk (odněkud ze středu Evropy) by skoro řekl, že v dnešním civilizovaném světě jsou takové otázky zcela bezpředmětné, ale opak je pravdou.

Média měla být sice jen nezávislými prostředníky v poskytování nezaujatých a pravdivých informací, ale to je velmi vznešený a těžko udržitelný ideál. Navíc by mocné tohoto světa nesmělo nikdy napadnout, že by rostoucího vlivu médií šlo velmi dobře využít hlavně k poskytování zaujatých a lživých informací nebo alespoň k masovému zkreslení informačního toku formou nejrůznějších polopravd a zpoždění.

A tak se bohužel stalo, že díky několika obzvláště vypečeným obchodníkům (a jejich ještě vypečenějším obchodům) se většina těch nejvlivnějších médií dostala pod jejich omezující vliv. Tento neblahý proces je občas narušen nějakým tím menším a ještě stále nezávislým médiem, ale takové hlasy jsou většinou opět umlčeny nařčením z konspirace nebo přehlušeny přehršlí jiných (mnohem "důležitějších") zpráv velkých médií. Svobodné hlasy, které i přesto dál narušují pomyslný klid v našich luzích a hájích, jsou pak většinou umlčeny mnohem sofistikovanějšími metodami. Takové problémy by si asi nikdo nepřál zažít na vlastní kůži.

Takové "zasednutí si" těch mocných na někoho, kdo se nebojí říct vlastní názor a je ochoten ho hájit, mi velmi připomíná povolení k odlovu dotyčného. Zpravidla je takový jedinec postaven nejdříve před možnost volby. A pokud se rozhodne špatně (tj. trvat na svém názoru a dál za něj bojovat), tak se začne odehrávat strašidelný příběh. Hlavní role v něm mají rozděleny zpravidla největší z "bubáků" dneška a to jsou výkonná a soudní moc a v neposlední řadě společenské znemožnění - což by některé mohlo dost překvapit, ale je to tak. V boji proti takovým nezávislým hlasům jsou ti "mocní" ochotní zajít tak daleko, že změní třeba i ústavu. A pokud je to nutné, jsou ochotni jít ještě dál. Prostě, když si znepřátelíte tyto mocnáře, pak jde nejen o kariéru a osobní svobodu, ale také o zdraví a v neposlední řadě o život.

A tak si tady žijeme. Svět chce být klamán. Nechť je klamán. Z obrazovek se na nás valí zábavné pořady, seriály a nejrůznější show, které mají odvést pozornost od důležitějších věcí. A v přestávkách nás krmí kromě reklam i zprávami, které mi čím dál víc připomínají černou kroniku, kde se nešetří na prolité krvi a senzacích. Pravidelně nám pak pohrozí teroristy, kteří na nás číhají už téměř úplně všude.

Ale ono se není čemu divit, když se OSN a NATO chová tak, jak se chová. Nedivím se somálským pirátům ani těm na Blízkém i Dálném Východě, když se bouří proti euro-americké civilizaci. MMF zadlužil většinu ekonomik na celém světě nesplatitelnými dluhy a ani naše zemička není žádnou výjimkou. Tuším, že dluh za poslední dva roky vzrostl o 13 tisíc na 133 tisíc na hlavu, včetně těch, kteří se ještě nenarodili.

Vypadá to, že přichází finanční krize, která bude větší, než si dovedeme připustit, ale namísto kvalitních informací se nám dostává jen několika náznaků, dohadů a následuje ticho po pěšině. Banky nám vzápětí nabídly další půjčky, aby oživily trh. Lidé budou alespoň na chvíli zase šťastní, dokud nám ti nahoře zase neutáhnou opasek.

Zatímco většině mladých lidí život utíká mezi prsty na klávesnici. Chytají se jako mouchy do virtuálních realit internetové sítě a jsou zcela pohlceni konzumním přístupem k životu. Ani dospělí z toho všeho, co se děje, nejsou moudří a většina neví, co si o tom má myslet, ale věřím, že většina dlouho tuší, že to není v pořádku.

Jenže od toho tu je právě euro-americká mediální masáž, která má toto škodlivé tušení překřičet a docela umrtvit ten pocit, že je tento systém špatně. A používá k tomu metody podobné "vymývání mozků" - tj. neustálé opakování lží z pozice autority, odvádění pozornosti a boj se světovými teroristy.

Ironií je, že ti skuteční teroristé naší společnosti nenosí turbany, ale jsou vesměs občany USA.

Autor: Ivo Leinveber | středa 31.8.2011 12:26 | karma článku: 23,22 | přečteno: 1535x
  • Další články autora

Ivo Leinveber

Volba plných slipů a planých slibů

Zkoumejme, co je pod povrchem dění. Objevujme jinak těžko dostupné části duše. Vnímejme úplný souzvuk energií. Nalézejme celistvé bytí bez potlačování hlasů rozumu srdce. A pokud nevíme, kterou cestou se dát, zastavme se a naslouchejme, zkoumejme a objevujme, vnímejme a nalézejme, vyrovnejme a poznávejme sebe.

25.10.2013 v 18:09 | Karma: 15,89 | Přečteno: 739x | Diskuse| Politika

Ivo Leinveber

Moudrost laskavosti

Miluje-li člověk život, dovede ho chránit. Miluje-li člověk moudrost, může jí projevit. Miluje-li člověk harmonii, dokáže jí nastolit.

27.9.2013 v 14:06 | Karma: 15,95 | Přečteno: 965x | Diskuse| Poezie a próza

Ivo Leinveber

Temná strana světlé cesty II.

Láska bez podmínek je nejvyšší tvůrčí princip stvoření. Většina však potlačuje nenávist i hněv a promítá je na bližní. Jen pár jich přijímá celou přítomnost a stíny vlastní bytosti. Pravda bez domyslů je nejvyšší udržující zákon života. Většina však popírá své lži i chyby a promítá je na bližní. Jen několik jich poznalo Prozřetelnost a moudrost Jediného.

24.9.2013 v 9:08 | Karma: 16,23 | Přečteno: 711x | Diskuse| Poezie a próza

Ivo Leinveber

Temná strana světlé cesty I.

Tak jako v klidné hladině můžeš pozorovat svůj odraz, tak v tiché mysli můžeš slyšet hlas srdce. Nejtěžší a současně nejcennější práce v životě je ta, kterou uděláte na sobě. Dostat se na jakékoliv cestě od teorie k praxi vyžaduje vědomě jít krok za krokem a víc konat, než mluvit. Duchovní cesta přitom vyžaduje nejvíce činů a nejméně slov.

23.9.2013 v 10:21 | Karma: 18,39 | Přečteno: 773x | Diskuse| Poezie a próza

Ivo Leinveber

Lež, potlačení a projekce stínu

Kdo miluje sebe, ten miluje i Tebe. Kdo přijímá sebe, ten přijímá i Tebe. Kdo odpouští sobě, ten odpouští i Tobě. Kdo rovná se v sobě, ten rovná se i v Tobě.

22.9.2013 v 10:16 | Karma: 16,89 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 784x
Snažím se najít rovnováhu nejen v protikladech. V životě je pro mne stejně důležitá harmonie myšlenek, slov a činů. Každý z nás se zrodil na zemi, aby poznal sám sebe, a díky tomu dokončil cosi nedokončeného z minulosti. Pro mne je touto nedokončenou prací především komunikace. Od roku 1996 se věnuji astrologii, numerologii, tarotu a léčení a od roku 2010 se těmito obory zabývám profesionálně. Psaním se bavím od roku 1997 a ve svých "šuplících" mám pečlivě uloženy tři fantasy příběhy, spolu s řadou povídek, básní a několika okultními texty :-)