Evropská unie a feminismus

V tomto článku tvrdím, že EU je feministická, ale pod slovem feminismus nemyslím nic hanlivého, myslím tím toliko politické angažování feminního názoru.

Nejprve stručně úvodem. Muži a ženy uvažují a myslí jinak. O tom myslím nikdo nepochybuje. S. Bovariová proslula myšlenkou, že žena se ženou nerodí, žena se ženou stává, ale myslela tím permanentní sociální utváření a o tom nikdo nepochybuje, že je a že není bez vlivu. Ale tak, jak je poněkud jiná kostra a hormony, tak je poněkud jiné i myšlení. Není feministické hlásat podobnost. Feministické je upozornit na tyto rozdilnosti, poukázat na ně a snažit se o jejich větší uplatnění ne jen doma, ale i ve společnostií a logicky v politice. Feminismus tedy není nic jiného, než snaha o to aby se ve společnosti více uplatnili ženské vlastnosti. Díky mužským vlastnostem jsou tu války a agresivní řešení konfliktů. K ženským vlatnostem patří komunikace a fysická nenásilnost.

A nyní k EU. Kdyř se na ni podíváme blíže, snadno zjistíme, že zde povládají ženské feminní vlastnosti. Například zákaz kouření na veřejných místech. Nikdo nepochybuje, ani senátor Kubera, že kouření ohrožuje zdraví. Jde však o to, co je více. Zda svoboda, nebo zdraví. Feministický pohled je že zdraví. maskuliní pohled je, že svoboda. Muži optují pro riziko i nebezpečí, stejně tak jako Mojžíš vyváděl lid z Egyptského zajetí. ženy optují pro nařízení, bezpečnost a slovo, tak jako se Matka Tereza starala o své nemocné.

EU je tedy feministická protože víc než svobodu akcentuje nařízení. Myslí si totiž že svoboda plodí chaos a války, a že tento způsob vidění světa jim může zamezit. Myslím že ano. Na určitou dobu.

Jestli mi nevěříte, podívejte se do svých domovů jak to tam funguje.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Lajkep | čtvrtek 19.10.2017 11:03 | karma článku: 9,99 | přečteno: 231x
  • Další články autora

Tomáš Lajkep

Utřel ho

25.1.2018 v 11:05 | Karma: 16,20

Tomáš Lajkep

Porušení lékařského tajemství

11.11.2017 v 14:14 | Karma: 10,97

Tomáš Lajkep

Zeman zhnovu kandiduje

6.11.2017 v 13:56 | Karma: 18,61

Tomáš Lajkep

ANO a vláda

27.10.2017 v 15:03 | Karma: 10,01