Život je nevalná záležitost…

…říkával profesionální pesimista – malíř Vladimír Komárek. A maloval pohodové obrázky, ze kterých sálá klid, ticho a smíření.

            Život je pes, tvrdí někteří lidé, ale dodnes jsem nepochopil, co je tím myšleno. Život je život, stejně jako kůň je kůň a příroda je příroda. To je takové univerzální tvrzení, kterým nemůžete nic zkazit. Říkají to zejména tzv. samozvaní filozofové, kteří pokyvují nad něčím hlavou, chvíli mlčí a pak poněkud tajuplně prohlásí podobné moudro. Jó, matka je matka. Kluk je kluk. Nebo: Mazda je Mazda!

 

Dnes ovšem dávám za pravdu panu Komárkovi. V poštovní schránce jsem dnes našel mezi kupou reklamních tiskovin i lísteček s varováním. Měl bych se vzchopit! Ještěři mě totiž chtějí očipovat…

Ono tam je doslova napsáno: Vzchopte se lidé! Ještěři vás chtějí očipovat.

 

Dost mě to zarazilo. Uznávám totiž zásadu, že na každém šprochu pravdy trochu. A navíc mi to neposílají žádní bezejmenní anonymové, ale Astar Šeran, Pán Ježíš Kristus a Ptaah. Jo, a ještě doplnili, že mě milují a pomáhají mi. Přesněji napsáno:

Milujeme vás a pomáháme vám.

 

Tak zas nevím. Jací ještěři? Třeba varan komodský? A proč by mě čipoval, když žije na opačné straně zeměkoule? Já jsem dost důvěřivej. A takhle nevím, zda mám vůbec v příštích dnech vycházet z domu? Kdo o chystaných praktikách ještěrů ví něco víc, budu rád, když mi poskytne podrobnosti. Já vlastně bejt očipovanej nechci. Ani nevím, zda za to budou nějaký prachy. Jinak vážně uvažuji, že na schránku pověsím ceduli jako moji sousedé a bude po každodenních pochybnostech. Doslova tam mají napsáno:

            NEVHAZUJ SEM REKLAMU, NEBO CHYTÍŠ PŘES TLAMU!!!

Autor: Milan Lajdar | pátek 20.6.2008 17:33 | karma článku: 16,26 | přečteno: 1138x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99