Tip na báječnej vejlet do zoo

Vemte děti, osoby blízké či jeďte sami. Aspoň si budete moct chodit, jak je libo, a nikdo vám do toho nebude kafrat.

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem mají od soboty (25. 10.) Týden duchů. Zoologická zahrada je otevřena do 18.00 hodin a na přání i dýl, pokud vám nevadí, že budete nocovat v jedný kleci s tygrem usurijským či hyenou. A pokud se zlí jazykové domnívají, že tam chodí osobně strašit pouze paní ředitelka Holečková, tak se nebojte. Zahrada je vyzdobena dýněmi a jinými haluvínovými cetkami. Pokud se vám navíc bude zdát, že těch dýní není dost, můžete si vydlabat i svoji vlastní. Panenské dýně jsou v zoo též k dispozici (u lemurů).

Je to báječný pocit, courat se jen tak podzimní ospalou přírodou a koukat na naše předky. Sice už není v provozu Safari; kopytníci už jsou zazimovaní a přikrytí slámou na příští jaro. Přesto uvidíte dost. Například skutečně ojedinělý unikát – nové mládě okapi. Tuhle vzácnou žirafozebru u nás chová pouze zoo ve Dvoře Králové.

Mám tuhle zoo rád, pravidelně tam jezdím, a kdo tam ještě nebyl, ať určitě vyrazí. Ten tejden duchů je sice takovej nostalgickej, ale má svý kouzlo. A pokud máte někdy neodbytný dojem, že přes veškerou osobní péči vypadáte jako strašidlo (já ho mám dost často), tak tam určitě patříte! A ani se nemusíte příliš přetvařovat; v tyto dny sem zapadnete jako prdel na hrnec. Tak to aspoň pravil náš bývalý upocený ministr kultury. A co řekne ministr, to platí!

 

P. S. : Mimochodem, domnívám se, i když krk za to nedám, že jsem ho v jednom kotci s kanci též zahlédl…         

Autor: Milan Lajdar | neděle 26.10.2008 9:11 | karma článku: 9,96 | přečteno: 775x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99