Tajemství pánských záchodků

Nevím, jak je tomu na toaletách u žen. Obvykle jim tam nelezu. I když i mistr tesař se občas utne. Zejména, když netušíte, jak rozeznat správné logo „co je kdo“. Přitom mám rád jasná doporučení.

Když je na dveřích namalovaná ženská v sukni, tyto dveře ignoruji. Když je tam namalovaný kovboj se sombrerem a případně s koněm, vím, že mohu vstoupit. Třebas i bos, bez klobouku a bez pistolí. Zažil jsem totiž i toalety, na kterých umělci udělali z odlišných pohlaví složitý a nepochopitelný rébus. Na první pohled při nejlepší vůli nepoznáte, do kterých dveří vkročit. Pikantní jsou zejména situace, kdy opravdu spěcháte a nekoukáte vpravo vlevo, protože máte na krajíčku. Také jsem už párkrát nechtěně smetl několik žen v jejich výsostném území bez ohledu na následky a dobré vychování.

Existují i prostory, kde naopak pouštím ženy na pánské toalety a navíc venku hlídám, aby tam náhodou nevletěl nějaký chlap. Například v pražské Lucerně. U dámských toalet je pokaždé nekonečná fronta zájemkyň, zatímco pánské záchodky se časem zcela uvolní. Odvážnější (drzejší) dámy se pak snaží vloudit i k nám. Pokud mají skutečně namále, chápu je, respektuji, toleruji – i hlídám.

Na druhou stranu nechápu, co na svých toaletách ženy takovou nekonečnou dobu dělají. Mnohokrát se mi stalo, že se partnerka (přítelkyně, kolegyně, dcera) omluví a odskočí si. Uběhne pět minut, deset, patnáct. Kávu mám vypitou, polévku dojedenou, čas vypršený a ženská nikde. Pak se objeví jako andílek. Spokojená, usměvavá, obvykle s nově vymalovaným ksichtem, s upravenými vlasy, občas dokonce v jiném oblečení… A já blbec se bláhově domníval, že se šla jen „vyčůrat“!

Naštěstí máme také svá tajemství. Například sanitní keramiku zvanou pisoár, česky mušle. A protože si rádi hrajeme a nevynecháme jedinou chvilku, jak se vrátit do dětství, skládám poklonu člověku, který vymyslel a umožnil, abychom si hráli i při čůrání. Na výběr je fotbalová a hokejová branka i s míčem či pukem. Brzy se určitě objeví například basketbalový koš a další cíle, kam se můžeme strefovat. Nebo že by tento nový zásadní doplněk pánských toalet vymyslela žena?

 

Autor: Milan Lajdar | pondělí 14.5.2018 14:45 | karma článku: 18,59 | přečteno: 752x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99