Rychlé a levné zdání blahobytu

Pravidelně se zastavuji v obchodě u chladícího pultu, kde leží zboží, kterému končí doba spotřeby. Ono tam ale dlouho neleží, protože 50% sleva je znát zejména v peněžence.

Občas mě tam nachytá kamarád a s potěšením pořvává přes celý supermarket:
- Lajdare, nech tam taky něco pro chudý!
My od zlevněných pultů se však nedáme zviklat. Někdy se podaří nákup skutečně za hubičku. A doma se rodina olizuje a já mám levné zdání blahobytu. O slevách však neříkám, protože by mým strávníkům možná přestalo chutnat. Navíc by mohli mít pocit, že na nich šetřím. To bych si nedovolil! Jelikož ale mám s podobnými kulinářskými úlety „za babku“ úspěch, jeden recept na „levné a rychlé zdání blahobytu“ přináším:
Plec uzená bez kosti (0,326 kg za 15,60 Kč), uzená slanina (250 g za 34,90 Kč), brambory a Salsa Ranchera (mexická chilli omáčka s uzenou příchutí).
Do velké pánve dáme na plátky nakrájenou uzenou plec i uzenou slaninu a opékáme dle libosti. Obě chutě se vzájemně zvýrazní. Nakonec ještě přidáme skvělou mexickou chilli omáčku.
Uvaříme brambory (na cca 4 porce), připravíme je na talíře a navrch přidáme opečené uzené. Bože, to je žrádlo! Kdo chce, může si přidat i okureček ale je to tak dobré, že nic dalšího není třeba.
Jelikož ale uzenina příliš zdravá není, pár plátků uzeného cíleně zbude. To pak přikoupím například sýrovou pizzu (byla také v akci), ozdobím ji uzeným a jsem za kuchařského bůžka. A když není pizza? Stačí na pánev k uzeným plátkům přihodit pár vajíček a zamíchat…
Nešetřím stále, ale někdy opravdu zcela nečekaně zeje v kapse hodně hluboká díra. A protože obchodníci jsou prodejné děvky a často nás – spotřebitele napálí, snažím se občas alespoň takto vzít něco zpátky. Navíc si nejvíc pochutnám na těch nejjednodušších jídlech, protože ani pečené kachny s kaviárem se nedají jíst furt. Dobrou chuť!

Autor: Milan Lajdar | středa 18.1.2012 10:58 | karma článku: 13,02 | přečteno: 1177x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99