- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Občas mě tam nachytá kamarád a s potěšením pořvává přes celý supermarket:
- Lajdare, nech tam taky něco pro chudý!
My od zlevněných pultů se však nedáme zviklat. Někdy se podaří nákup skutečně za hubičku. A doma se rodina olizuje a já mám levné zdání blahobytu. O slevách však neříkám, protože by mým strávníkům možná přestalo chutnat. Navíc by mohli mít pocit, že na nich šetřím. To bych si nedovolil! Jelikož ale mám s podobnými kulinářskými úlety „za babku“ úspěch, jeden recept na „levné a rychlé zdání blahobytu“ přináším:
Plec uzená bez kosti (0,326 kg za 15,60 Kč), uzená slanina (250 g za 34,90 Kč), brambory a Salsa Ranchera (mexická chilli omáčka s uzenou příchutí).
Do velké pánve dáme na plátky nakrájenou uzenou plec i uzenou slaninu a opékáme dle libosti. Obě chutě se vzájemně zvýrazní. Nakonec ještě přidáme skvělou mexickou chilli omáčku.
Uvaříme brambory (na cca 4 porce), připravíme je na talíře a navrch přidáme opečené uzené. Bože, to je žrádlo! Kdo chce, může si přidat i okureček ale je to tak dobré, že nic dalšího není třeba.
Jelikož ale uzenina příliš zdravá není, pár plátků uzeného cíleně zbude. To pak přikoupím například sýrovou pizzu (byla také v akci), ozdobím ji uzeným a jsem za kuchařského bůžka. A když není pizza? Stačí na pánev k uzeným plátkům přihodit pár vajíček a zamíchat…
Nešetřím stále, ale někdy opravdu zcela nečekaně zeje v kapse hodně hluboká díra. A protože obchodníci jsou prodejné děvky a často nás – spotřebitele napálí, snažím se občas alespoň takto vzít něco zpátky. Navíc si nejvíc pochutnám na těch nejjednodušších jídlech, protože ani pečené kachny s kaviárem se nedají jíst furt. Dobrou chuť!
Další články autora |
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...