Pičifuk

Przníme češtinu – a lepší to pravděpodobně nebude. Z nové generace se žádní krasomluvové už nerekrutují.

Nejlepší pak je, že každá podržtaška má na vizitce „anglický“ název své funkce, protože je hloupé napsat, že je pomocná vrátná. Dnešní děti nevyrůstají na literatuře. Kdo z nich opravdu čte se zaujetím beletrii? I pohádky se dle výzkumů oblíbenosti smrskly na krtečka, který příliš nemluví a vyjadřuje se zejména v citoslovcích. Já s tím však nic nenadělám, jako s tím nic nenadělá tento blog.  

Na dveřích naší prodejny mají vylepen nápis, že přijmou pracovníky k vychystávání zboží. Jsem zmaten. Co to přesně znamená vychystávání? Expedice zboží, nebo vybalení zboží před jeho přesunem do prodejny na regály? Nebo něco jiného?

A právě jsem nechtěně vyslechl na zastávce rozhovor dvou žen, které se chystaly na narozeniny nějaké kamarádky a velice nahlas se domlouvaly, co jí společně koupí, aby to bylo hezké, praktické a příliš to nestálo.

- Tak zajdi do drogerie a vyber jí nějaký pičifuk.

- Máš pravdu, nějakej lepší pičifuk jí bude stačit.

Na smůlu mi přijel trolejbus. Nastoupil jsem a nechal dámy na zastávce. Asi čekaly na jiný spoj. Jenže stále mi vrtá hlavou, co to je pičifuk? Docela by mě to zajímalo. Novotvar je to skutečně obdivuhodný. Samozřejmě se mi jisté spojitosti a souvislosti vybavují, ale vše je pouze v teoretické rovině dohadů. Je to snad sprej na intimní partie? Kdyby můj trolejbus nepřijel včas, možná bych sebral odvahu a přítomných žen se zeptal. I když by mi to bylo mírně žinantní. Ale stejně mi to nedá. Prosím, neví to náhodou někdo?

Autor: Milan Lajdar | pátek 17.10.2008 10:01 | karma článku: 26,49 | přečteno: 7256x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99