Outsider Tlustý a politické mužatky

Tak se to zase v politice semlelo. Je to dobře; aspoň mají politikové „práci“ a my ostatní zábavu. U soudruha Tlustého mi stačí jediná informace: on je tak prozíravý génius a myslitel, že do KSČ vstoupil v roce 1989!

To by zasloužilo dodatečné ocenění; kolik bylo podobných pitomců? Každopádně platí: kdo chce zůstat na lodi, nesmí vyčnívat. Tohle ovšem platilo vždy. Kdo chce zůstat v davu, nesmí přečuhovat. Jenže v davu zase žádnou impozantní kariéru neuděláte. Tak co s tím? Středová pozice v rámci politického spektra je nejbezpečnější. Jakmile se začnete profilovat, může vás silnější soupeř utřít…

Kuchtová se začala profilovat. Dokonce chtěla vystřídat Bursíka v čele strany. Vadilo jí, že vede stranu autoritativně a mírně doprava. Ovšem nejvíc si vyčítala, že souhlasila se smlouvou o americké raketové základně, že souhlasila s privatizací nemocnic a se zavedením regulačních poplatků ve zdravotnictví… Neměli by Zelení ale spíše řešit životní prostředí mloků, čolků a raků v místních potůčcích?

Kuchtová se „profilovala“ a letí. A snad by bylo pro „holku“ mnohem lepší, kdyby se už věnovala rodině, osvojila si nějaké děti, pekla dorty pro domov důchodců a konala podobné bohulibé aktivity. Předvedla toho už dost a plně to stačilo! Osobně se domnívám, že podobné báby do politiky vůbec nepatří. Strana zelených je Bursík a naopak. A má plné právo si zakydaný chlév vyčistit podle svého gusta. Dodatečně mu gratuluji! Jinak je mi politika šuma fuk.

Koalice nefunguje, strany si navzájem škodí a český občan to vše mlčky financuje a trpí. Udělalo se v poslední době vůbec něco chytrého a užitečného pro lidi a tenhle stát? Slyším jen samé hádky, podrazy, kydání hnoje. V ulicích se už objevily nové předvolební plakáty. Konečně jsou tady kandidáti, kteří dle hesel mají rádi lidi, znají údajně naše problémy a potáhnou s námi. Najde se ale vůbec někdo, kdo tomu věří?

Samozřejmě by se na závěr slušelo, abych dal nějaké řešení, jak z téhle zamotané šlamastiky domácí politické scény ven. Napadá mě jediné: poučit se z historie a zašmodrchaný uzel nerozplétat, ale rovnou rozetnout. Jenže dokud budou u koryt Tlustí a spol., určitě nebudou chtít dobrovolně pracovat a být díky tomu Hubení. Promiňte, to je jen nepodařenej fór. Protože jinak se při letmém sledování naší politiky trochu bavím, ale jinak je mi ze všeho děsně smutně a bezvýchodně a pesimisticky!

Autor: Milan Lajdar | pondělí 8.9.2008 8:51 | karma článku: 13,09 | přečteno: 1417x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99