Krvelačná svině

- V sobotu budu za krvelačnou svini, prohlásila dnes ráno starší dcera mé přítelkyně.

Jasná zpráva, abychom se o příštím víkendu připravili na nejhorší. Speciální zvířecí poštou jí totiž přivezou králíka – beránka, kterého bude chočit. Čeká ji patrně velmi zapeklitá situace: seznamování nového králíčka Oxanky se psem Charliem, který nemá v lásce velké psy a malé králíky.

Barbora všechny varuje, že bude o víkendu za krvelačnou svini. Možná by se lépe hodilo přirovnání „za krvelačnou bestii“, ale děvče raději používá velmi expresivní slova a přirovnání. Pes Charlie má smůlu, protože se bude muset smířit s novou rolí a s trochu jinou organizací zaběhnuté rodinné smečky. No, uvidíme.

V případě nezdaru bude v neděli Oxanka na smetaně, ale o tom se nesmí mluvit nahlas, protože to by „krvelačná svině“ nevydejchala a zgustla by si na všech kolem.

Před domem stojí firemní auto s nápisem Drevokocur. Dosud mi nikdo řádně neobjasnil, zda opravdu Slováci nazývají veverku drevokocurem, ale myslím si, že ano. Téměř jistě však vím, že samci od veverky se v češtině říká vever.

O víkendu jsem jednoho vevera sledoval, jak po větvích proháněl veverku, aby jí trochu provětral ocas. Nebo to bylo opačně? Každopádně se mi firma Drevokocur moc líbí. Při pondělku je aspoň něco trochu úsměvné.

Autor: Milan Lajdar | pondělí 19.3.2012 11:10 | karma článku: 11,59 | přečteno: 1704x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99