Je to poprvé…

…já nesnídám sám, chtělo by se dodat dle známé písničky. Ale tuhle taškařici už mám za sebou. Zato je to poprvé, kdy jsem poslal (a dostal) videoklip na internet.

            Je totiž nová doba! Audiovizuální. Sdělení se má nejen hýbat, ale i mluvit. A jelikož jsem svým způsobem stále dětinský a rád si hraju, natočil jsem soutěžní video na sušenky Bebe. Hraje v něm babička Miluška a Pipi, což je pískomil. Babička vlastní ještě andulku Bibi. Zvířátka si tak poněkud nelogicky pojmenovala sama, takže si občas plete jejich jména, což u ní vyvolává záchvaty zuřivosti. Například řekne: - Dej Pipimu vodu.

 

Já pak pravím, že Pipi vodu nepotřebuje, neboť se narodil jako pískomil a stačí mu voda ze salátu, mrkve a další zeleniny. Jenže vzápětí se dozvím, že jsem blbý, protože ona myslela, abych dal vodu andulce Bibi. Dříve jsem oponoval, že jasně řekla Pipi. Jenže znáte ženské… Okamžitě mě utře, že možná řekla Pipi, ale myslela Bibi, a kdybych byl jen trochu chytrý, inteligentní a prozíravý, tak by mi to došlo samo! No nic…

 

Dnes je to poprvé, co jsem se popral s technickými problémy, které představují umístění videa na net. Mám fakt radost, že opět jedna hranice „mých možností“ byla zdolána. A nepřestává mě fascinovat, že když si odkudkoliv na síti vyťukám tu správnou adresu, uvidím babičku i Pipika. Pro lidské přežití to sice nutné není, ale technické možnosti mě fascinují. Když je navíc zdolám i já sám, jsem na sebe hrdý, což nebývá tak často. Navíc jsem obvykle hrdý pouze krátce; přesně do doby, než opět udělám něco blbě a zkazím, co se dá. To je běžnější!

 

Ale co, dnes jsem za Edisona! Video je barevné, hýbe se a dokonce mluví… Jenže když je člověk technicky „neschopnej a nesamostatnej“, stačí mu k radosti opravdu málo! Pokud chcete, posuďte sami na   http://www.stream.cz/video/14/89295-opavia-bebe-dostane-i-tebe

Autor: Milan Lajdar | pátek 6.6.2008 8:17 | karma článku: 11,43 | přečteno: 1041x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99