Opravdu stojí Ukrajina světu za třetí válku?

Dějiny lidstva mi dají jistě za pravdu, že politika je ve valné většině případů nositelkou špinavých praktik, jež vycházejí z nečistých úmyslů.    

Vývoj posledních událostí na Ukrajině začíná v některých aspektech hovořit jasnou řečí.

Nešťastně sestřelené civilní letadlo v blízkosti ruských hranic mělo dopadnout ještě o pověstný kousek dále až za čáru vymezující sféry vlivu. To se sice nepovedlo, jako se nepodařilo exaktněji prokázat tento záměr "separatistům." Namísto toho se však od momentu předání černých skříněk po celé záležitosti jakoby slehla zem. S pozoruhodným odklonem od věci jako na povel také utichl celý humbuk dojetí nad pasažéry, kteří zůstali němými svědky událostí odehrávajících se pod jejich sedadly. Ze snímků pořízených z místa dopadu lze pak vyčíst v místech zbytků pilotní kabiny asi jako palec velké kulaté otvory s vydutím dovnitř i ven, což nasvědčuje perforaci v důsledku použití palubního 30 mm kanónu, jímiž disponují stíhací stroje Suchoj. Mohl bych pokračovat očividnou rozměrovou nesrovnalostí v průměru motorů ležících dole na zemi oproti skutečně montovaným na daný typ stroje atd. Na pozadí aktuálních událostí nemám v úmyslu zabíhat do už poněkud méně podstatných detailů, poněvadž od této epizody se nám všem obyvatelům planety pohnuly věci ve své závažnosti mnohem dále, než-li jenom o pověstný kousek. Máme za sebou první dvě kola ekonomických sankcí a hlavně naopak před sebou na příští týden svolaný summit na téma "světové bezpečnosti," na který po vzoru již známých praktik není přizvaný prezident Putin. Proč zůstává Rusko v roli diskriminovaného zlého soka je nasnadě. Jednoduše proto, že se bude na přání Bílého domu prosazovat rozmístění vojenských základen v Evropě. Pokud se státy Evropy před tímto požadavkem skloní, lze takové rozhodnutí jednoznačně považovat za vyhlášení války proti Rusku. Za tímto účelem se v posledních dvou dnech s naprostou nepřehlédnutelností již rozběhla v médiích bez nadsázky doslova zběsile štvavá kampaň.  

Osobně věřím, že by se Evropa dokázala jak s Ukrajinou, tak s prezidentem Putinem dohodnout na klidném urovnání konfliktu i bez jakýchkoli sankcí notabene dokonce stupňování vojenské přítomnosti. Bohužel se do záležitosti nežádoucím způsobem vměšuje Bílý dům, který opět sleduje své vojenské a ekonomické cíle namířené, pozor, už nejenom proti Rusku, ale proti všem státům na planetě. V zájmu zachování své uvadající světové hegemonie udržované díky závratné předluženosti situaci trestuhodně graduje a očividně usiluje o vyvolání III.světové války.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Laierman | pátek 29.8.2014 20:46 | karma článku: 29,92 | přečteno: 2913x
  • Další články autora

Petr Laierman

Od 17. listopadu po současnost

17.11.2021 v 17:46 | Karma: 11,29

Petr Laierman

Attila Végh vs. Terminátor Vémola

15.11.2019 v 18:00 | Karma: 22,44

Petr Laierman

Moment, který rozhodl jít k urně.

28.1.2018 v 20:50 | Karma: 38,35

Petr Laierman

Krátké setkání dvou světů

19.11.2017 v 18:25 | Karma: 21,04