Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Soudci díky chybnému násobku nuzovali, já se pýřím a hanba mě fackuje.

Snad za to můžou tropická vedra sužující i mozkové pleny našich ústavních činitelů. Ale sokolící moudří, bdící nad našimi nezkřivenými vlásky, nejsou žádní nazdárci. Jak jde o jejich korýtka, chrochtají jako by je na nože brali.

Ta zpráva mě zpočátku zarmoutila, prý je soudcům málo přisypáno do korýtka. Může za to matematická chyba, které si oni nevšimli. Ani se nedivím, při té míře jejich neúplatnosti či nepodjatosti i já bych se převaloval v neklidném spánku. Mohu vynášet spravedlivé soudy, když můj žaludek se více podobá bachorům krávy? A ta má prosím, vážená soudní budovo, žaludky čtyři.

Ani bych nechtěl vidět smutek jejich rodinných příslušníků, kteří u jídelního stolu konstatovali, že už to není jak bývalo. Vždyť pohled na stůl rodiny vyvoleného a jeho meníčko je rmutlivý. Žádné křepelky protýkané schwarcvaldskou slaninou, husí jatýrka s lanýži nebo napěněné koktejly z lambred a ústřic. Jejich stůl je nyní o mnoho skromnější a připomíná nedělní oběd debužírujícího plebsu. Jak by řekl strejda Vařeka z Poláčkova románu ,, jsme chudí, nic nemáme, poslední skývu chleba jsme rozdali,, a pod divanem voněl skrytý pekáč s husou.

Tihle ústavní filištíni mají za ušima a vědí jak se dostat k proklamované misce plné šťavnatého masíčka. To je mistrně zakryto zeleným lupením, kterým zaplácnou otevřené huby všem závistivcům, co nemají ještě panděra tak vytahaná. Neplatí to o všech krysařích národa českého, někteří si zhuntovali zdraví nezdravou výživou a mylně vykládaným deficitem pitného režimu. Játra zešedivěla, žlučníkový kámen tíží víc než svědomí a slinivka si už také nevyskakuje. To jim lezou oči z důlků, celí králíci a kdyby mohli, soudní proces by produpali v blažené nevědomosti.

Mluvím o těch, kteří se cítí být více zasloužilí pro stát. Mají jinačejší žaloudky a žijí v přesvědčení, že jejich práce je nedoceněna. Nejdřív zaplakal jeden ústavní soudce, snad mluvčí, možná že plačka. Prý se nedodržují zákony, které jim zaručují x-tý násobek průměrné mzdy a oni tratí na cti a ztrácejí autoritu. Ano, jejich čest je pošlapána.

Řečeno slovy starých latiníků Co je dovoleno Bohovi, není dovoleno volovi. Ten vůl zbyl na mě. Já si naivně myslel, že se čest ztrácí neférovým jednáním a vrcholem je ztráta soudnosti, která by měla být zárukou demokracie. Když ona soudnost chybí soudci, bývá to pro národ signál, že to není košer. Podle talmudu začíná morálka upadat od těch nejvyše postavených. My jinověrci máme podobné, ryba smrdí od hlavy. Nezapáchá to z pater nejvyšších, pokud máme dojem, že tím nejvyšším je Ústavní soud? To oni mají být zárukou, že někteří z nás nebudou rovnější mezi rovnými. Nikdo se nebude naparovat jako holub na báni, když má být hlídacím sokolem. Mívám pocit, že je to jiné ptactvo, sice dravé, ale hltavé. Připomínající mrchožrouty, supy české demokracie, kteří se dokáží přežrat tak, že nedokáží ani vzlétnout. Ale přesto si vymůžou cestovní náhrady a hlavně příplatky za oblečení. Kalhoty prošoupou v soudních lavicích a saka znečistí v místním bufáči.

Obdivuji jejich nezměrný elán, když jde o jakékoliv prebendy. To mimořádně zasedají a bez dlouhých keců schválí cokoliv pro své panstvo. Oni tomu neříkají dlouhé kecy, v řeči diplomatičtější shoda napříč celým politickým spektrem. Vždyť si sami blíznou z dortíku na přilepšenou. Zvýší si svůj standard a my si ho dobrovolně snížíme.

Jak říká známý senátní šprýmař pan Kubera ,,jen hlupák si neřekne o peníze, když rozdávají,,.

Vážená nejvyšší ústavní soudní budovo, snažně se přimlouvám o kladné vyřízení záležitosti ohledně x - násobku pro soudce. Když budou hladoví, nebudou spravedliví.

Zatím jsem neviděl slovensko-českého strážce pokladu, že by se ošíval kvůli takovým mimořádným výdajům, ale snad pochopí vážnost situace a přesto to neohrozí jeho řepkové dotace. Hlavně, aby netratil kluk jeden miliardovej.

Teď je módou být sponzorem jakéhokoli zvířete v ZOO. S cedulkou se svým jménem. Rád bych přispěl ze svého důchodu některému chudínkovi ze soudcovské zoologické zahrady.

Jen nevím, zda se obrátit na pány doktory Rychetského, Bobka nebo rovnou zamířit k Chocholouškovi?

 

Autor: Ladislav Smrčka | neděle 19.7.2015 20:43 | karma článku: 30,54 | přečteno: 968x
  • Další články autora

Ladislav Smrčka

Krkonošský fotoblog s krátkým nepohádkovým exkursem do života vládce hor.

Rüberzahl, Rýbrcoul i Čelakovského echt český Řepočet, co předčil i ta nejhorší očekávání a dal tomu na ördel. Ještě, že vše zachránil V. K. Klicpera svým baladickým Krakonošem a odčinil tak své sitcomy Rohovína, Hadriána etc.

7.9.2015 v 18:20 | Karma: 9,90 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Čím výše se vzneseš..., panská láska... a namydlené schody. O československých úslovích.

Teta Kateřina ze Saturnina by nás zavalila desítkami průpovídek, ale určitě by nedokázala obohatit češtinu tak filigránsky jako naše politické hvězdičky. Kolika rétorům se musel odkrvit mozek, než vymysleli "nepodporu" primátorce.

25.8.2015 v 20:41 | Karma: 14,10 | Přečteno: 573x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Pokračování o dietách, nyní se slíbeným "výživným" receptem.

Já za to nemůžu, že jsem takovej nedojedenej. Slavná Balounova věta ze Švejka se hodí i na mě. Já s přibývajícími léty holduji obžerství nebo spíš stařecké nenažranosti. Býval jsem perverz, pohyb mě bavil nejenom na zdravém těle.

30.7.2015 v 19:29 | Karma: 11,32 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Chcete zhubnout a jíst co hrdlo ráčí a kapat do volátka jako o posvícení?

Těch snah se dopídit této faty morgany je tolik, protože autor by se jistojistě stal nositelem Nobelovy ceny a majitelem příslušného honoráře. Kdepak žádná dělená, krabičková, dle Lenky Kořínkové nebo dr. Kateřiny Cajthamlové.

30.7.2015 v 16:24 | Karma: 33,15 | Přečteno: 9036x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Jak se někteří terezínští vězni zmýlili v odhadu situace.

Opět se stala protiněmecká karta trumfem v rukách těch, kteří měli sami máslo na hlavě a z ostudy ušitý kabát. Češi bývali vždy učenliví, i Hitler si všiml toho, jak dovedou ohnout hřbet jako by seděli na kole a šlapat a šlapat.

28.7.2015 v 11:08 | Karma: 19,08 | Přečteno: 881x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 757x
Rentiér s úsměvem idiota při pohledu na výměr ČSSZ a mávající průkazem ZTP v domnění, že je majitelem Zlaté karty Spolku přátel žehu.

Seznam rubrik