Většina Čechů potřebuje pevné vedení. Pan prezident svůj národ zná a Čechům ho zajistí

Češi vždy potřebovali pevné vedení. V minulosti se toho ujali naši němečtí přátelé, později bohužel SSSR, dnes nám ho nabízí Evropská unie. Prezident Pavel svému národu rozumí a je připraven takové vedení našemu lidu zajistit.

Český národ v celé řadě věcí již tradičně tápe, podléhá nesprávným názorům, dezinformacím či prostě jen zmatkuje. Na některé záležitosti se Češi zatím nedobře dívají, neboť jim stále ještě chybí pevné hodnotové ukotvení. Proto je třeba připomínat, že právě vláda Petra Fialy vykonala pro náš národ v této věci obrovský kus práce, odstřihla nás od všeho východního, především od populisticky levného benzínu a plynu, a otevřela nám svět západních hodnot a vymožeností, po kterých jsme tak dlouho toužili. A pana prezidenta je třeba v této souvislosti ocenit dvojnásob.

A nenamlouvejme si, že tomu tak bylo v posledních třiceti letech vždycky. Dnes si už dokážeme jasně uvědomit, že v posledních dvaceti letech nás naši poslední dva prezidenti více či méně a mnohdy rafinovanými oklikami chtěli zavést zpět do područí východu s celou jeho primitivností a zaostalostí. A můžeme se jen dohadovat, zda se tak dělo výrazněji za ruského gubernátora Klause (dnes prokazatelně senilního a zcela mimo realitu), či za otevřeně proruského Zemana (dnes též senilního a navíc zapšklého a mstivého). Naštěstí se v posledním volebním období Česko zásluhou naší vlády navrací tam, kam tradičně patří, a volbou skutečně demokratického prezidenta Petra Pavla byla tato cesta jen potvrzena a učiněna definitivní.

Zásluhy vlády Petra Fialy jsou všeobecně známy a bylo by tedy jen nošením sov do Atén je zde a na tak malém prostoru znovu vyjmenovávat. Ostatně nejsilnější vládní strana ODS sto úspěchů vlády představila poměrně nedávno a občané ještě dnes se zatajeným dechem listují v seznamu nepopiratelných úspěchů vlády Petra Fialy, které se sice navenek zatím zdánlivě neprojevují, ale podle velmi přesvědčivých vyjádření pana premiéra naplno propuknou právě v letošním roce. Lidé nejsou hloupí a vědí, kdo se za ně bije a komu mohou důvěřovat, a v tomto kontextu je třeba vnímat i současné vládní preference, jejichž prudký nárůst lze v souvislosti s výrazným zlepšením ekonomické situace českých rodin a domácností v nejbližších týdnech a měsících reálně očekávat.

I kdyby snad někteří o vládních úspěších pochybovali (a našli se takoví malověrní občané, to si přiznejme), právě pevné postoje a jasná vyjádření pana prezidenta už nemohou nikoho nechat na pochybách. Cestu k lepšímu životu nás všech pojmenoval pan prezident zcela jasně. Především bychom neměli tak urputně trvat na zachování práva veta, každému soudnému člověku je jasné, že takové právo nás staví pouze do role vyděračů, kteří brání dalšímu zdárnému rozvoji evropských myšlenek. Co bychom chtěli zakazovat, co bychom chtěli vetovat? Trvale udržitelný rozvoj, který nám přináší Green Deal? Naše obohacení v podobě nově příchozích spoluobčanů do Evropy, kteří, a prostě si to přiznejme, jsou čerství a nějakými konzervativními názory nezatížení a na rozdíl od starých, zkostnatělých a nepružných Evropanů se nebojí nových myšlenek a nových a neotřelých řešení celé řady našich problémů? Myšlenky o mnoha nových pohlavích, které se již dnes nejen v USA, ale i v Evropě setkaly s tak pozitivní odezvou a pomohly celé řadě občanů si uvědomit, že celý život žili v omylu a nemohli se naplno realizovat? Chtěli bychom zakazovat i našim dětem takovou budoucnost? To jistě žádný soudný člověk nemůže dopustit.

A druhá věc, kterou pan prezident zdůraznil a zdůraznil ji velmi případně právě v novoročním projevu otevírajícím rok 2024, v němž bude prokazatelně daleko lépe, než bylo doposud, je začít se připravovat na přijetí společné měny eura. Ostatně moudří lidé po euru volají už dávno, za všechny jmenujme třeba jen předsedkyni Poslanecké sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. A také euro zajistí našemu lidu pevné vedení ze strany Evropské unie, euro nás zbaví pochybností a nejistot spojených s dosavadní českou měnou a vůbec českou identitou a pevněji nás přimkne k našemu prozápadnímu směřování. A to není málo. A navíc, a to je třeba zdůraznit, společná měna euro přímo souvisí s blahobytem, který pro nás naše vláda připravuje a jehož první příznaky pocítíme již letos. Je zřejmé, že po přijetí eura bude tento blahobyt ještě výrazně znásoben, jak se již v minulosti přesvědčila celá řada našich evropských spoluobčanů.

Je tedy dobře, že v čele našeho státu stojí právě pan prezident Pavel. Člověk s jasnými a pevnými názory, konzistentní, jasně a pevně hodnotově ukotvený. Voják v poli, který neuhne, člověk, který zná svůj národ a dobře ví, co tento národ potřebuje. A právě v době, kdy lidé pochybují, jsou nejistí a zmatení, Petr Pavel vytyčuje cestu. A spolu s vládou, nejkompetentnější a nejdemokratičtější, kterou jsme kdy měli, nás pevně vede na této cestě k lepším zítřkům. Važme si toho.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Pokorný | úterý 9.1.2024 21:20 | karma článku: 42,93 | přečteno: 1825x