Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I když má člověk průkaz ZTP nebo ZTP/P, neznamená to automaticky povinnost poskytnout místo k sezení! Vypozorovala jsem při cestování v autobusech, že řidiče to po předložení průkazu ZTP nebo ZTP/P vůbec nezajímá, že by mohl člověka na příslušné místo posadit. Lidé automaticky osobu se ZTP nebo ZTP/P nepustí. Pustí k sezení na označené místo pouze jen v případě, že je to osoba tělesně těžce pohyblivá, v těhotenství anebo už ve věku seniorském.

0 0
možnosti

J84a23n 57F49r96o53l76í34k

15. 4. 2013 11:51

Jistý úřad kdysi rozhodl, že před naším domem musí být vyhrazena tři parkovací místa pro invalidy. Je to 12 let a nikdy jsem na tom místě neviděl zaparkovaného invalidu. V přeplněném parkovišti toto prázdné místo (kde si dovolí zastavit jen městapo) působí docela bizardně. Také v tramvaji na slušnou žádost uvolním místo k sezení a nikdo mě nemusí mávat průkazkou před nosem. To mě pouze nas... Když už ale úředníci musí dávat najevo svoji nepostradatelnost a důležitost vydáváním všelijakých kartiček s odpustky a privilegii je mě srdečně jedno jak vypadají a na čem jsou natištěny. Toto myšlení je asi autorovi na hony vzdáleno. Jeho středobod jsou dávky a privilegia;-)

2 0
možnosti
Foto

Autor, jako spousta jiných držitelů průkazu ZTP žádné sociální dávky, které jdou přes sKartu nepobírá. Rád si s vámi ona "privilegia" okamžitě vyměním.

0 0
možnosti

Abych pravdu řekl, ta Skarta vypadá lépe, než klasický průkaz ZTP a zdá se mi i praktičtější. Pokud je na ní uvedeno, že jde o ZTP, v čem je problém ? 8-o

1 1
možnosti
Foto

Problém je v tom, že je průkazka ZTP označena bankovním úřadem. Jak souvisí zdravotní stav s bankou? Je jedno, z čeho průkaz ZTP je, ale je to průkaz na zdravotní stav. Na řidičském průkazu také přeci není, kde a jaké máte konto v bance.

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, vám tohle téma očividně nedá spát. Tak nic nežádejte, průkazku uschovejte, a máte pokoj.

0 2
možnosti
Foto

Tu průkazku po nás chtějí ukazovat/ofocovat každou chvíli. Osobněji třeba v MHD ukazuji pouze revizorovi. Avšak v meziměstské dopravě pokaždé při placení. .

2 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 12,58
  • Průměrná čtenost 1301x
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu.
Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením
http://www.kochlear.cz
jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.



stránky osob se sluchovým postižením