Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

prchz

4. 10. 2011 8:10
Všeho moc je příliš ....

U zpravodajských stanic informační texty ještě celkem snesu. Horší je to s uměleckými pořady. Pořídíte si HD televizor (případně 3D). Díváte se na kvalitní film a na obrazovce vám levém rohu svítí logo stanice se znakem HD, v pravém rohu znak věku od kterého se na pořad můžete dívat a do toho vám na dolním okraji obrazovky spustí informační řádek s naléhavou informací, že Franta Vomáčka bude zítra vystupovat v té jejich TV. Raději si pirátsky stáhnu ten film z internetu bez všech těch opičáren.

0 0
možnosti

lkrata

5. 10. 2011 15:44
Re: Všeho moc je příliš ....

Veškeré animované prvky jsou rušivé i u zpravodajství. Například u zpráv na ČT vyběhne "Josef Novák, Brusel" a každé 3 vteřiny jeho  půlminutového vstupu, se animovaně mění Brusel/zpravodaj ČT. Asi proto, aby to pochopil iduševně zaostalý (nebo redaktor?). Přitom by stačil buď tentýž řádek a napsat tam oboje

Josef Novák, druhý Zpravodaj ČT - Brusel

nebo jeden řádek přidat Josef Novák, druhý Zpravodaj ČT,třetí Brusel

Ale oni si libují v těch animacích, aby to bylo akční. Jak to bude číst nevidomým čtecí soft jsem zvědav. Jestli jednou, nebo každé 3 vteřiny a do toho jiným hlasem, co říká...

0 0
možnosti

petrph

3. 10. 2011 8:55
ale ne

a)Já se na titulky přes 888 teletext dívám dost často, prostě vypnu zvuk abych nebudil malou když spí.Nemám problém s nima sledovat třeba dvouhodinovej film.

b) Neustále běžící informační proužek se zprávami na ČT24  je tou  základní informační hodnotou tohodle kanálu.To co tam běží na pozadí je jen nastavovaná vata, na kterou by se nikdo na normálním kanále běžně nedíval a taky by to nikdo z vedení ekonomicky nezdůvodnil.

0 0
možnosti

marx

3. 10. 2011 7:19
Nejde

ani tak o ten proužek , ale neschopnost  techniků  ČT zabezpečit rychlost posuvu tak , aby se vůbec dal přečíst.

0 0
možnosti

lkrata

3. 10. 2011 13:29
Re: Nejde

Už dávno nejsou běžící (posun), ale vyskočí animace zleva, chvíli to tam je, zajede animace, vyjede nová... Nechápu však, proč by se mělo číst třeba o tom počasí, když se sledují Otázky Václava Moravce.

0 0
možnosti

kdo toho více nakecá

3. 10. 2011 1:39
Co tak napsat rovnou na ČT24

třeba na nějakou z adres na http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/produkcni-sluzby/ JŠ

0 0
možnosti

lkrata

3. 10. 2011 4:34
Re: Co tak napsat rovnou na ČT24

Když pan Vladimír Salzman hovořil na INDPO o audio destription, zeptal jsem se ho přímo tam, jestli se chystá také nějaké "video description", konkrétně odstranění proužku, aby se dalo ČT24 sledovat a zamluvil to, že je na to malý pán. Předpokládám, že na to jsou všichni "malí páni" a když se to dostane až k řediteli ČT (největšímu pánovi), tak řekne, že o tom nerozhoduje, že o tom rozhoduje oddělení grafiky či čeho, v oddělení grafiky řeknou, že o tom rozhoduje informační oddělení, informační oddělení sdělí, že o tom rozhoduje pan Salzman... "Jak šla slepička pro vodu".  :-)

1 0
možnosti

Vohon

3. 10. 2011 0:23
Ladislave,

já sice,na rozdíl od Vás,slyším a také vidím dobře,ale stejně jako Vás mne iritují-lidově řečeno SEROU (asi mi to cenzor vymaže...) ty lišty,které nemají vůbec nic společného s okamžitým programem,který právě ta-která stanice vysílá.Obávám se však,že ať se tomu budete v blogu bránit(Vy nebo já)jak chcete,nenaděláme s tím nic.Pochopil bych,kdyby to byla reklama,na které někdo vydělává.Avšak tohle reklama není a důvod,proč nám,posluchačům a divákům "někdo" znepříjemňuje život vysvětlit neumím.Tak si držme palce,smiřme se s tím,protože jak tento náš svět běží - bude hůř... PS. Za bolševiků se říkalo:"Kádry rozhodují vše".Dnes platí:"Prachy rozhodují vše".I když si nejsem jist,že zrovna v tomhle jde o prachy.Spíš v tom vidím hloupost,avšak možná v to i tom prachy jsou...

2 0
možnosti

Jaromír Josef Vít

4. 10. 2011 14:50
Re: Ladislave,

Ona i ta reklama je nerespektovatelná, když na vás vydělávají proti vaší vůli. Chcete sledovat pořad A, ale protože do něho cpou reklamní vložby B, C, D, E,..., jste nedobrovolně nuceni to sledovat. Je to jakési vydírání. Legální nátlak. Jistě, máte možnost pořad A nesledovat a tím nesledovat ani ty reklamy, ale to právě porušuje svobodnou možnost výběru.

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

3. 10. 2011 0:02
mě proužek má 24ce vyhovuje

ale to je tím, že sleduju např. burzovní kurzy. Problém neslyšících mě při tom nikdy nenapadl. Máte pravdu, musí to být hrozný opruz. Karma

0 0
možnosti

Kytt01

2. 10. 2011 23:50
souhlasím

Tyhle proužky jsou mor i pro slabozraké a myslím, že to nebaví ani dobře vidícího člověka, který se soustředí na obraz a zvuk a do toho mu jede pruh s úplně jinými informacemi. Je to důsledek přibližování televize vzhledu webových stránek - na zpravodajských webech tyhle pruhy taky bývají. Holt někdo nepoužíval hlavu, když to zaváděl do praxe. Jinak ten audiokomentář k filmům jsem měla možnost už slyšet, muž mi takhle pouštěl tuším Arabelu. Možnost ovládání zvukových stop ve filmu by taky byla fajn. Zvlášť ztlumení zvuků u některých efektů by neškodilo, nebo budeme za chvíli neslyšící všichni. ;-D No a nevím, jestli se tomu proužku říká kraul nebo spíš "carousel" - po anglicku kolotoč, na jehož principu se to info otáčí dokola. Každopádně televize s tím začala, tak by to i televize samotná měla zas zrušit jako nevyhovující. Chce to pořádnou agitaci. :)

0 0
možnosti

lkrata

3. 10. 2011 0:04
Re: souhlasím

Pan Salzman tomu říkal na INSPO "kraul". Já to nejdříve napsal "crowl", ale že prý to píší počeštěné (jako např tramvaj a ne tramwey)

0 0
možnosti

rudaz

2. 10. 2011 23:32
Půvab novosti

Od digitálního vysílání jsme si slibovali všechno možné, jen ne problémy. A ty jsou v kvalitě signálu, např. Nyní i autor ťal do živého.

Poradí si s tím naši odborníci? A jak, další "krabičkou", která umožní výmaz proužku? V čem je pokrok?

Bude líp.R^V

1 0
možnosti

lkrata

2. 10. 2011 23:44
Re: Půvab novosti

Proužek pravděpodobně nikdo nevyndá, protože by to bylo "málo moderní" a veřejnoprávní televize usiluje o to, aby převálcovala všechny komerční, takže to supervizorpsychomarketing ČT se stáží v USA nepovolí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 12,58
  • Průměrná čtenost 1301x
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu.
Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením
http://www.kochlear.cz
jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.



stránky osob se sluchovým postižením