Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To Daniel Valenta: Ptáte se na účel průkazek ZTP?

Viz link: http://projekty.osu.cz/metakor/dok/vyhlaska-182_1991.pdf

 - Vyhláška č. 182/1991 Sb. - VYHLÁŠKA ministerstva práce a sociálních věcí České republiky ze dne 26. dubna 1991, viz §31: Mimořádné výhody pro těžce zdravotně postižené občany.

Jaké výhody mi plynou z držitelství průkazu TP, ZTP a ZTP/P?

http://www.praha1.cz/cps/odbory-a-oddeleni-3459.html

Mimořádné výhody  II. stupně => průkaz ZTP  a) Nárok na vyhrazené místo k sedění ve veřejných dopravních prostředcích pro pravidelnou hromadnou dopravu osob kromě autobusů a vlaků, v nichž je místo k sedění vázáno na zakoupení místenky. b) nárok na bezplatnou dopravu pravidelnými spoji místní veřejné hromadné dopravy osob (tramvaje, autobusy, trolejbusy, metro) c) sleva 75% jízdného ve druhé vozové třídě osobního vlaku a rychlíku ve vnitrostátní přepravě a sleva 62%  v pravidelných vnitrostátních spojích autobusové dopravy. Proto by se neměly průkazy držitelů TP, ZTP a ZTP/P vázat na speciální karty sociálních dávek - sKarty, ale vydávat je odděleně.

0 0
možnosti
Foto

Tak proč držitel tu průkazku v hromadné dopravě ukazuje, když nic nepožaduje?

1 1
možnosti
Foto

A vy je vidíte tu průkazku při nástupu ukazovat?

0 2
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 12,58
  • Průměrná čtenost 1301x
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu.
Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením
http://www.kochlear.cz
jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.



stránky osob se sluchovým postižením