Jak držet dietu

O dietách už toho bylo napsáno tolik, že by člověk přišel o všechnu svoji hmotnost, než by to všechno přečetl, kdyby celou tu dobu nepozřel ani sousto. A jsme u toho. Neznám nikoho, kdo by vydržel tak dlouho číst.

Jeden můj přítel se kdysi rozhodl, že z toho zkusí polovinu (nebude o dietách číst, ale nebude ani jíst) a dost si od toho sliboval, jenomže po dvou dnech, které strávil tím, že jen ležel u televize a pil sodovku, to nevydržel a vzal si takovou úplně malou knížečku o ruské dietě a přečetl si ji. V návalu inspirace si potom nakoupil kaviár, protože se ta dieta zakládala na tom, že se dá zhubnout, když se jí pouze kaviár a pije sekt, přičemž můžete obojí v jakémkoli množství a pořád hubnete.

Dopadlo to tak, že se ten kaviár po přítelově dvoudenním půstu necítil v jeho žaludku úplně nejlépe a jeho tělo opustil stejnou cestou, kudy se mu do žaludku dostal. Můj přítel z toho byl velmi zklamaný, protože místo toho, aby zhubla jeho postava, postihlo zhubnutí pouze jeho peněženku, a on litoval, že na sebe nebyl více přísný a tu knížku četl. Z toho plyne ponaučení, že když už se někdo rozhodne nějakou tu dietu držet, měl by to dotáhnout do konce a ne přecházet na něco jiného, když se výsledek jeho úsilí nedostavuje ihned.

Jenomže jakou dietu držet, aby člověk nehladověl, hubl a moc ho to nestálo? Nejlepší je „Kráťovka“. Celá dieta spočívá v tom, že se vlastně žádná dieta nedrží, ale jí se jen poloviční porce.

Já vím, říkáte si: „Á jé zase hladovění, to už známe.“ Není tomu tak v žádném případě. Dejme tomu, že máte k obědu Vaše oblíbené pečené maso z prasete s knedlíkem a se zelím. Klidně si nechte nandat na talíř takovou porci, jako je vaše obvyklá ana jakou máte chuť (např. 30 knedlíků, 1/2 kg masa a hlávku zelí), a pak k nesmírnému úžasu všech přítomných řekněte: „Ne! Držím dietu Kráťovku!“ a polovinu té porce vraťte, aby Vás na talíři neprovokovala. A tak to dělejte s každým jídlem a pitím. Když půjdete „na pivo“ a budete mít chuť na 50 piv, uvědomte si, že držíte Kráťovku a dejte si jich jen polovinu - 25.

Samozřejmě, k dietě patří i zdravé stravování, ale o tom si povíme až příště. Zatím bude stačit, když si budete pamatovat, že rybí tuk není zase tak zdravý, jak se o něm říká, takže ho nemusíte mít každý den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Kratochvíl | pátek 16.2.2024 7:41 | karma článku: 9,90 | přečteno: 284x