MB

Přiznám se, že o "nepovedených" eutanaziích slyším poprvé, nemluvě o změně názoru participantů ... můžete prosím poskytnout nějakou konkrétní referenci ...?

AL

Až na to, že život nám byl svěřen, jsme jeho správci, nikoli majitelé a jednou se z jeho spravování budeme zpdpovídat. Ale to už se dostáváme hodně vysoko nad chápání mnohých.

JR

J39a83n 33R42á18ž

11. 4. 2024 17:51

Kdybych si nebyl jistý, že Bůh stvořil člověka jako svobodnou bytost a svěřil mu plnou odpovědnost rozhodovat o svém životě, asi bych věřícím člověkem nebyl.

PS. Zažil jsem dobu, kdy bylo náboženství povinné a církevní dogmata, která nám katecheta vnucoval i způsob jako to dělal způsobily, že jsem se stal na dlouhá léta nevěřícím.

Jakmile jsem v mysli striktně oddělil církevní učení od víry a pozoroval jako to na světě chodí, začal jsem opět v Boha věřit. A bylo to svobodné a hodně niterní rozhodnutí.

A abych byl více pochopen, názory papeže Benedikta XVI mi byly bližší než názory papeže Františka.

JR

J17a63n 48R14á58ž

11. 4. 2024 13:35

Jednou ze zásad osobní svobody člověka, je právo rozhodovat o svém životě. Takže nikdo nemá právo žádným způsobem zasahovat i do osobního rozhodnutí člověka, jakým způsobem a kdy svůj život chce ukončit. Zejména pro toho, kdo je v terminální fázi nevyléčitelné nemoci, je nejhumánnější způsob jak ulehčit jeho rozhodnutí ukončit život v bolesti odchodem ze života, asistovaná sebevražda.

Pro toho kdo toto zpochybňuje , nemám žádné slušné označení.

LJ

Jestliže považujeme člověka za dílo náhody, pak těžko něco proti vašemu tvrzení namítat. Jestliže jsme dílo Tvůrce, který nám dal přikázání, můžeme dojít k jinému závěru.

  • Počet článků 421
  • Celková karma 18,38
  • Průměrná čtenost 521x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.