Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J19o92s49e51f 81B82á68r16t89a

22. 5. 2024 19:47

Pro ty, co zapomněli, jak se tvořila nenávist k Ficovi

https://youtu.be/0AsisCwMu0k

1 0
možnosti
Foto

Je to, žel, kam až lidská paměť sahá. Dost politických atentátů se událo například v antickém Římě. A existují také domněnky, možná nepotvrzené, že makedonský vojevůdce Alexandr Veliký byl otráven. V Evropě pak je smutně známé období anarchistických atentátů (plus-mínus ve druhé polovině 19. století). Některé doširoka známé atentáty nyní přeskočím, ale rozhodně bych vzpomněl ohavný, brutálně provedený politický atentát ve Velké Británii v v r. 2016, v době rozvášněné brexitové kampaně.

V Británii útočil rovněž osamělý muž. Ubodal na ulici poslankyni Jo Coxovou, maminku dvou dětí (ve věku 10 a 12 let). Vrah byl natolik zfanatizovaný, že i později u soudu vykřikoval cosi o svém politickém přesvědčení, které mu prý (v jeho vyšinuté mysli) dávalo oprávnění k takovému činu. Notabene Jo Coxová byla v té době značně populární a byla významnou odpůrkyní brexitu; na jejím tragickém měly v každém případě podíl vášně vybičované až k nenávisti. A tuším, že i po brexitu ještě následovaly vražedné útoky na zahraniční dělníky, například z Polska.

Panu Ficovi se vší vážností přeji brzké uzdravení. A je nutné rázně odsoudit to, co se stalo. Je to naprosto zavrženíhodné. Tudy cesta opravdu nevede.

Poučení z toho je jednoznačné: nyní je třeba udělat všechno pro uklidnění vášní. Stavět mosty mezi lidmi.

1 0
možnosti
RJ

Stavět mosty mezi lidmi? Normální lidé nic takového nepotřebují, žijí se sousedy běžně. Kdo potřebuje "příkopy" hráze? Politici, bez rozdílu stran a pisálci, protože ti potřebují prokliky a kontroverze je nejlepší tahák.

4 0
možnosti
  • Počet článků 426
  • Celková karma 16,77
  • Průměrná čtenost 525x
Žiji v Ostravě, povoláním hutník, narozen 1943, katolík - dost důvodu pro to, abyste mne nečetli.