Ministr Janota je velký bojovník

Z počátku se zdál ministr financí Eduard Janota jako úředník, který si za dlouhé roky, kdy seděl na MF a spolupracoval s mnoha ministry mnoha vlád, vysloužil v době vládnoucího provizoria ministerský post. Ovšem jeho kroky, rozhodnutí a navrhovaná řešení v době krize jsou hodny uznání a jsem přesvědčený o tom, že se jako nadstranický ministr skutečně osvědčil. Domnívám se, že Janota je přesným prototypem dobrého ministra, který hledí především na zájmy naší země, a který je skutečným odborníkem a nikoliv obchodníkem, diplomatem či politikem...

Zdroj: iDNES.cz, autor: Michal Svacek, MF DNES

Je velmi povzbudivé a nadějné, že někdo, jako Janota, sedí v ministerském křesle. Přesně takové bych si přál mít ve vládě já jakožto řadový občan nebo politik. Ještě jsem neslyšel od Janoty nic, co by nedávalo smysl, nic populistického, nabubřelého, nereálného. Naopak. Neustále se ze všech svých omezených sil snaží vládu naší země a především poslance přesvědčit o tom, že Česká republika musí šetřit všude tam, kde je to jenom trochu možné. A věřím tomu, že alibistickým postojem politiků je nejen zklamán, ale že mu skutečně nerozumí.

Stále se nacházíme v době finanční krize a naše, evropská i světová ekonomika se jen velmi pozvolna vzpamatovává a dostává zpět do kondice, která však pravděpodobně nikdy, nebo hodně dlouho, nebude tam, kde byla před pár lety. Prostě nás již podobné dlouhé období dobrých hospodářských výsledků a neustálého růstu nemusí potkat. Tedy jediným rozumným je v tuto chvíli počítat s tímto vývojem a v co největší možné míře snižovat zadluženost naší země. Tedy jsou nutná úsporná opatření napříč všemi výdajovými položkami bez rozdílu.

V této době přichází neúnavný a ještě stále z politického dění u nás ne zcela otrávený Janota s dalším úsporným balíčkem, který přináší ještě méně kompromisů, než ten první, a jehož politické ambice jsou v současném politickém uspořádání, navíc v době předvolební, ještě mizivější. Jinými slovy, jeho možné přijetí je pouze hluboko v oblasti teorie. Nicméně, pořád je do voleb dost času a tak vyzývám všechny rozumné a se současným stavem nespokojené lidi, k založení nové politické strany, jejíž první a základní prioritou bude kromě přirozeného vítězství ve volbách přijímání podobných úsporných opatření, které přináší na stůl ministr financí Janota. Věřím tomu, že jsou v naší zemi další odborníci, kteří by v kontextu se současnou situací byli schopni zastávat místa ministrů v dalších rezortech národního hospodářství a společnými silami vyvést zemi z krize v co nejlepší ekonomické kondici.

Jakkoliv úsporné balíčky vyvolávají možná nepříliš pozitivní ohlasy u lidí, jsem přesvědčený o tom, že především nevoní naší současné politické garnituře. Nikdo z nich není lidem schopen říci pravdu ze strachu z negativní reakce voličů a kvůli možnému neúspěchu ve volbách. Myslím si, že pokud se s lidmi začne mluvit čestně, popravdě a na rovinu, jistě mnozí pochopí, co je pro nás všechny v této době přínosné a dobré. Založme tedy stranu z lidu, stranu bojovníků, odborníků a pracovitých čestných lidí, kteří budou lidem primárně říkat jenom pravdu a budou ochotni a schopni vysvětlit stávající situaci, svá rozhodnutí a nabízená řešení. Takových, kteří se budou ze všech svých sil prát za současnost a budoucnost naší krásné země.

http://ekonomika.idnes.cz/janota-vlade-predlozi-dalsi-usporny-balicek-jeho-budoucnost-je-ale-nejista-1up-/ekonomika.asp?c=A100121_201402_ekonomika_vel

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kysilko | pátek 22.1.2010 12:00 | karma článku: 19,63 | přečteno: 1267x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04