Hokejisté v Soči

Za tři měsíce se u nás opět o řád zvýší počet vlastenců a hokejových fandů. Hokejisté vyrazí do Ruska, kde budou bojovat o ceněnou trofej olympijského vítěze. Doufám, že mise bude úspěšná a naši borci přivezou ze Soči nějaké nerostné suroviny. Trochu si zavěštím, níže jsou tři faktory pro a proti našemu úspěchu.  

PRO

sestava – Letos je rozhodně z čeho vybírat. Hodně borců má slušnou formu a hrají ve svých mužstvech důležitou roli. Základ týmu musí být z NHL, KHL její kvality nedosahuje a z extraligy na to letos nikdo nemá. Snad jen Martin Straka, ale toho by musel trenér přemluvit. Pokud by to však klaplo, měli bychom kapitána formátu Růžičky v Naganu.

předchozí neúspěch – Našemu největšímu úspěchu v Naganu předcházelo fiasko na světovém poháru. Předchozí olympiáda nám nevyšla, tak je třeba na tuto tradici navázat a zabojovat.

diváci – Pokud bychom postoupili do finále a nehráli rusáci, tak by diváci byli na naší straně. Je to sice jen detail, ale i ten může rozhodnout.

PROTI

brankáři – Nelze uspět bez vynikajícího výkonu golmana. Zde mám trochu obavy, protože naše zastoupení v NHL je tristní. Tiše závidím Švédům a Finům, kteří mají opačné starosti. Brankáře z Evropy bych nebral, tam se hraje poněkud jiná hra.

trenér – Nemůžu si pomoci, ale pan Alois Hadamczik, navzdory jeho zkušenostem s národním týmem, stále působí amatérsky. Reaguje pomalu na vývoj zápasu, jednotlivé lajny nechává dlouho na ledě, nesestavuje speciální formace a nemá autoritu mezi hráči. Poslední bod je můj subjektivní pocit založený na tom, že často kritizuje hráče v médiích.

Kanada – Vždycky mě trochu mrazí z týmu Kanady. Prohra ve finále je pro ně od malička neúspěch a z toho vychází i jejich sebevědomí, které na těchto turnajích spolu s obětavostí rozhoduje. O profesionalitě podpůrného týmu se nemá smysl bavit.

Rozum mi, s přihlédnutím k výše uvedenému říká, že vyhrát nemůžeme. Avšak srdce už si představuje Staroměstské oslavy. Je to jen hra při které hraje štěstí mnohdy zásadní roli. Třeba se na nás usměje a vyhrajeme i bez Hašana. Bylo by to sice překvapení, ale rozhodně ne zázrak, jak by tomu bylo v případě titulu z minulé olympiády. A už to je pozitivní.

 

MALÁ NÁPOVĚDA PRO TRÉŇU (-;

Pavelec, Mrázek (Neuwirth)

Gudas Židlický, Hejda Rozsíval, Polák Michálek (Kindl, Martínek)

Eliáš Krejčí Michálek, Červenka Plekanec Jágr, Hudler Hanzal Vrbata, Hertl Sobotka Voráček (Erat, Kovář)

přesilovky: Rozsíval Židlický Eliáš Krejčí Voráček, Michálek Židlický Červenka Plekanec Jágr

oslabení: Gudas Hejda, Polák Michálek / Plekanec Hanzal, Krejčí Michálek, Voráček Sobotka

Autor: Petr Kvoch | neděle 3.11.2013 16:53 | karma článku: 6,91 | přečteno: 686x
  • Další články autora

Petr Kvoch

Zdraví

31.12.2016 v 6:08 | Karma: 11,00

Petr Kvoch

Výchova

30.12.2016 v 10:35 | Karma: 9,86

Petr Kvoch

Bojujme o svobodu!

22.1.2016 v 7:00 | Karma: 19,72

Petr Kvoch

Proč mám rád Masaryka?

19.8.2015 v 7:11 | Karma: 10,04

Petr Kvoch

Ježíšovy výroky

2.7.2015 v 7:50 | Karma: 14,48