Výzva bafuňářům: Změňte nové logo fotbalové asociace

Bylo, ale jaksi nebylo. Tento stav trval dlouhá léta. Před dvěma roky to vypadalo, že snad zase možná bude, ale nakonec stejně není. Nebo možná je, ale nějak podivně.

Všechny jásavé barvy vybledly a zůstala jen šedivá realita. Rezignovaně si v ní pochrochtáváme, naše smysly se adaptovaly.

Před dvěma lety se postavil do čela českého fotbalu Ivan Hašek. Měl to být spasitel, zachránce, morální autorita, vůdce nového typu. V neděli se na všechno vykašlal. Co po něm vlastně zůstalo, kromě pachuti z překvapivé abdikace?

Jedinou viditelnou změnou je jenom nový název organizace, která fotbal zastřešuje. Z Českomoravského fotbalového svazu je Fotbalová asociace České republiky. Nic víc se nezměnilo. A pokud změnilo, tak nejspíš k horšímu.

Navzdory proklamacím, korupce v českém fotbale bují dál jako rakovina a nabyla obřích rozměrů. Není se čemu divit. Věrně kopíruje dění ve společnosti. V nejvyšších svazových funkcích sedí dávno zdiskreditované osoby a neexistuje síla, která by je vymetla ven.

Není to zrovna veselé, že? A to není všechno.

Kredit českého fotbalu ve světě upadl. I když se bafuňáři často chlubí úspěchy mládežnických výběrů, při pohledu na předváděnou hru českých mladíků bolí oči, což jasně ukázaly nedávné šampionáty hráčů do 21 a 17 let. O seniorské reprezentaci vedené nýmandem Bílkem darmo mluvit...

Po dvouletém působení Ivana Haška v čele českého fotbalu tedy zůstane pouze nový název národního svazu. Ale ani tady neodvedl bývalý Sparťan svou práci stoprocentně. Nové logo totiž absolutně neodpovídá realitě.

Navrhuji proto znak Fotbalové asociace České republiky upravit, aby odpovídal skutečnému stavu kopané v zemi. A abych jen tak neplácal do prázdna, rovnou přikládám svoji verzi nového loga.

Jak se vám líbí?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Drahomír Kvasnička | pátek 1.7.2011 14:31 | karma článku: 14,30 | přečteno: 1762x