Ministr Kalousek volá po tvrdém potrestání hrdinného psa

Policisté na západě Čech mají problém. Ovšem nestojí za ním nedostatek peněz nebo kulek do služebních pistolí, nýbrž jejich čtyřnohý hrdina.

Foto: Policie ČR

Pes Chiko, který ve středu ráno neomylně vystopoval na Karlovarsku lupiče, jenž s plynovou pistolí přepadl benzínku a odnesl si z ní deset tisíc korun, se po úspěšné akci dostal do ráže a vydal se dychtivě po stopě dalších zločinců.

Po úspěšném zadržení pachatele loupeže se Chiko dočkal pořádného nášupu, pochvaly a mediálního zviditelnění, ale to čtyřletému německému ovčákovi nestačilo. Nepozorovaně pláchl z policejní stanice a vyrazil samostatně na lov dalších kriminálníků.

Zadrželi ho až příslušníci pražské městské policie. Ve čtvrtek dopoledne seděl před parlamentem a kynologicky srozumitelným způsobem dával štěkáním najevo, že vystopoval nebezpečný zločinecký gang.

Neohrožený pes se dokonce snažil individuálně zadržet některé z poslanců. Podle očitých svědků byl nejvíc nepříčetný ve chvíli, kdy do budovy mířil ministr Kalousek. Ten však před Chikem stačil prchnout za silné parlamentní zdi.

Psa musela odchytit speciální jednotka RAS a byl převezen zpět na západ Čech. Jeho psovod ho nyní jen s vypětím všech sil a značného množství sedativ drží v kotci. Nesmí se dívat ani na zprávy v televizi, které ho přivádějí k zuřivosti. Z hrdiny se teď stal psanec, který podle Kalouska ohrožuje vnitřní bezpečnost České republiky a měl by být utracen.

Přední česká odbornice na výcvik služebních plemen Štěkánka Háravá potvrdila agentuře Fake Press, že za podivným chováním Chika stojí zásadní chyba ve výcviku. „Je to zmarněný pes. Psovodi ho měli už od štěněčího období učit, že největší zločinci se sice někdy dají vystopovat, ale štěkání je za mříže nedostane. Teď je v pěkné bryndě. Utracení je ale přece jen trochu přísný trest,“ mínila Háravá.

Adekvátní by podle ní bylo pět let za mřížemi kotce. „Koneckonců, vždyť Chiko nemá volební právo. Politici se ho opravdu nemusejí bát,“ uklidnila poslance Háravá.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Drahomír Kvasnička | pátek 30.3.2012 11:54 | karma článku: 33,78 | přečteno: 2354x