Co bylo, bylo? Nebo nebylo?

Byl Miloš Kopecký proutník? Pojídal Vítězslav Nezval ve Slavii plné tácy indiánků? Jak to, že si Werich uhnal kouřením rakovinu hrtanu? Byl Spartakiádní vrah skutečně taková zrůda, jak se tvrdÍ? Co se stalo s mumifikovaným Klementem Gottwaldem?

Kde jste byli v roce 1979? Magor byl blázen. Víte, kdo byl kapitán Jaroš? Panenka to dal. Pamatujete na „Běž domů Ivane?“ A na ruské tanky? Na Štěpánku a Čertíka Bertíka? Na komiks Pifík v ABC? A co lepení vystřihovánek? A pytlík Hašlerek za korunu?

Vzpomínáte na jogurty ve skleněných lahvičkách? Na Jirku Schelingera a na žvýkačky Pedro? Domácí promítačky filmů s extra silnou žárovkou? Nástup heavy metalu? Šumící písničky Karla Kryla na kazetách? Jaroslava Pouzara? Pivo za dvě koruny? Hovory za korunu? Padesátihaléřové známky? Muhammada Aliho? Startky bez filtru? Domácí zabíjačky? Kolo štěstí na pouťové střelnici? Pravítkem přes dlaň od učitele? Na českého lva s hvězdou místo korunky?

A co Jiří Hrzán? Losna? Mažňák? Rubikova kostka? A co Svazarm? Azimut? 730? Miloš Frýba? Hitšaráda? Cigarety značky Partizánka?

A na jízdy na pionýru pamatujete? A na džínsy z Tuzexu? Na bony? Na babičky, co dělaly úžasné švestkové knedlíky?

A co čára o desetníky na školních záchodcích? Pochodová cvičení? Čučo? A kůň jménem Korok? Nebo vesnické zábavy? Povolávací rozkazy? Vánoční stromeček se svíčkami v podobě červených muchomůrek?

Hergot! Jestli si pamatujete na všechny tyhle věci, musíte být minimálně stejně staří jako já. Není vám co závidět…

 

P.S. Díky za inspiraci, Charlesi B.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Drahomír Kvasnička | pátek 23.12.2011 22:03 | karma článku: 22,71 | přečteno: 1354x