Varování pro řidiče

Nuceně zde zastoupím dopravní zpravodajství a podávám varování před doslova apokalypsou v Českých Budějovicích, konkrétně z ulice Branišovská, přímo u jihočeské univerzity.

Ono to začalo úplně nenápadně, nikdy bych nepředpokládal, že se taková triviální situace natolik zvrhne.

Prostě jakýsi důchodce stál na kraji silnice zrovna tam, kde je přechod. Řidič autobusu zcela správně zastavil a pokynul důchodci: "Běž". Důchodce však z nepochopitelného důvodu neběžel a zůstal stát, jen řidiči pokynul "Jeď".

Řidič však nehodlal obcházet vyhlášku a znovu důchodci pokynul: "Ty běž."

Důchodce však měl v hlavě jasný názor a ukázal řidiči: "Ty jeď!"

Na to řidič nekompromisně ukázal: "Ty běž!"

Důchodce však: "Ty jeď!"

Řidič obratem: "Ty běž!"

Za autobusem se již vytvořila slušná kolona aut, řidiči na zadních pozicích nechápali, co se vpředu děje, snad nějaká nehoda...??? Někteří se pokusili projet po chodníku mezi ekonomickou fakultou a akademickou knihovnou, ale rektor nechal průjezd okamžitě zablokovat studenty s tím, že výuku mají automaticky omluvenou.

U přechodu pak stále probíhala stejná kumunikace: "Ty běž!", "Ty jeď!", "Běž ty!", "Jeď ty!"

Fronta už přesáhla možnosti Branišovské a zatočila se do Husovy. Samozřejmě v Husově už nemohli mít stojící nejmenší tušení, co se vlastně stalo, vlastně ani nevěděli, že se kolona stáčí do Branišovské, naprostý zmatek. Několik hodin po začátku incidentu dosáhla kolona křížení Husova - Na Dlouhé louce a postupně nabývala na délce. Situace se vymykala kontrole, stačilo dalších pár hodin, a poslední vozidla ve frontě už se řadila nedaleko Českého Krumlova. Dopravní policie vyhlásila nejvyšší pohotovost, vláda svolala mimořádné zasedání, prezident vyzval ke klidu a zdůraznil, že v případě nebezpečí povolá armádu.

Varuji všechny řidiče s trvalým bydlištěm v Českých Budějovicích, aby v žádném případě nevyjížděli, nad městem krouží policejní vrtulníky a situace je nepřehledná. Stejně tak mimobudějovičtí řidiči nechť se metropoli vyhnou!

A kdybychom se rozletěli od konce mnohakilometrové kolony směrem k jejímu začátku, stále bychom zde našli onen prapůvodní podivný pár důchodce - řidič autobusu a jejich: "Ty běž!, "Ty jeď...!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kuthan | úterý 9.11.2021 10:20 | karma článku: 13,89 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Jaroslav Kuthan

Průšovo neštěstí

14.10.2022 v 8:40 | Karma: 11,11

Jaroslav Kuthan

Ráje

16.4.2022 v 15:05 | Karma: 10,08

Jaroslav Kuthan

Značkování

25.3.2022 v 14:06 | Karma: 14,06

Jaroslav Kuthan

Jsem hrdý

22.3.2022 v 7:20 | Karma: 22,24